2020 ile 2021 yıllarını kapsayan kamu personelinin yararlanacağı mali ve sosyal hükümlerle alakalı kararlar arasında bulunan hüküm ile 4/B’li sözleşmeli personellerin naklen atanmaları durumunda önümüzdeki yıldan itibaren sürekli görev yolluğu alma imkanı getirildiğine dair haberimizi daha önce yayınlamıştık. 

Bahse konu düzenlemeyle, 4/B’li sözleşmeli personeller, naklen atanmaları halinde 657’ye tabi memurların aldığı gibi harcırah kanununda yer alan ilgili hükme istinaden sürekli görev yolluğu alabileceklerdir. Harcırah kanununda hazırlanan ödeme emrinde sürekli görev yolluğu tutarı hesaplanırken, ödeme miktarını belirleyen unsurların başında memurun maaş derecesi yer almaktadır. Hakem kurulu verdiği kararında, sözleşmeli statüde çalışan devlet memurlarının sürekli görev yollukları hesaplanırken 5. derecede maaş alan memura ödenen gündelik tutar baz alınmak suretiyle bordro hesaplanacaktır.

GÜNDELİK MİKTARI 38,75 TL OLDU

Sürekli görev yolluğu ödemelerinde, sözleşmeli personeller için baz alınacak 5. dereceden maaş alan memurların 2019 yılı itibariyle gündelik tutarı ise; 38,75 TL’dir. Bu tutar her yıl bütçe uygulamalarında yapılan değişikliğe göre artış göstermekte yani değişmektedir. Önümüzdeki yıl olan 2020 yılında bütçe kanununda bulunan H cetvelindeki 5-15 derecedeki memurlara ödenecek olan yevmiye  tutarına göre 4/B’li sözleşmeli personellere sürekli yolluğu ödemesi hesaplanacaktır.

Kamu Hakem Heyetinin sürekli görev yolluğu ile yaptığı düzenleme madde 47’de yer almaktadır. 47. maddeye göre, sözleşmeli statüde kamuda görevli personellerin mevzuatı veya sözleşmeleri gereğince sürekli görev yolluğu ödenmeyenler hakkında 5 inci derecede bulunan kadrolu memurlar için tespit olunan gündelik tutarı esas alınır ibaresi yer almaktadır.