Hakkari ilinde 2021 yılı Ekim ayından itibaren aile hekimi olarak görev yaptığını belirten doktor, eşinden ayrı yaşadığını belirterek eşinin epilepsi rahatsızlığını gerekçe göstererek 11 yıldır aynı nöroloji uzmanı tarafından sağlık durumunun takip edildiğini belirtti.

Yakın dönemde eşinin epilepsi nöbeti aralıklarının sıklaştığını, tedavisinin optimize edilmesi için sık sık kontrole gitmesinin gerektiğini belirten hekim, gebelik planlaması gibi gerekçelerden ötürü belirtilen merkezde takip ve tedavisinin devam etmesinin gerektiğini Bakanlığa dilekçe ile sundu.

Hekim sunduğu tüm gerekçelerle beraber Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 19. Maddesine istinaden sağlık mazeretine bağlı tayin talebini Sağlık Bakanlığına iletti. Bakanlık ise herhangi bir gerekçe göstermeden talebini reddetti.

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından doktorun başvurusu üzerine yapılan değerlendirme sonrası yapılacak yer değişikliğine ilişkin başvuruların reddedilmesi halinde kararların gerekçeli olması, hesap verilebilirlik ve şeffaflık ilkelerini teminen asgari düzeyde gerekçeye ilişkin bilgilendirmenin yapılmasını Sağlık Bakanlığı’na tavsiye etti.