Fazla mesai ücretleri konusunda yaşanan sorunlar sebebiyle dava açan hastane çalışanları, haftada 51 saat çalıştırılmalarına rağmen hekim olmayan günlerde cumartesi mesaisine çağrıldı.

Sekreterlerden laboratuvar çalışanlarına kadar geniş bir kesimi etkileyen karar, hastane emekçilerini eyleme sürükledi. Mesaiye çağrılan işçiler, kamu kaynaklarının zarara uğradığını ve uygulamanın mobbing olduğunu ifade etti.

Emekçiler, yönetimin mesai uygulamasını, kendilerine karşı yapılan bir yaptırım olarak gördüklerini belirterek, toplu iş sözleşmesi süreciyle ilgili hukuki adımlar attıklarını vurguladılar. Açılan davaların, hastane yönetimi tarafından emekçilere yönelik yapılan bir işçi düşmanlığı olarak algılandığını dile getirdiler.

Bir işçi temsilcisi,

Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci! Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci!

"Hastane yönetimi, kendisine açılan mesai alacakları için yapılan hukuki adımları, işçi düşmanlığı yaparak kötü bir şekilde yönetiyor. İnsanları mağdur edip alenen emekçi düşmanlığı yapmaktadır." dedi.