Kayseri’de bir grup sürekli işçi 6 yıla aşkın süredir vasıflı bir işte çalıştırıldılarını, çalışmış oldukları vasıflı işlerde profesyonelleştiklerini, toplu sözleşme maddesinde olan kazanılmış haklarına rağmen görev yerlerin değiştirilerek gasp edildiğini savundular.

Yetkili sendika Öz Sağlık İş Sendikasını 6 yıldır “aidat sendikacılığı” yapmakla da suçlayan sürekli işçiler, 6 yıllık emeklerinin hiçe sayılarak vasıflı işlerden vasıfsız işlere görevlendirdiklerini söylediler.

Seslerini duyurbilmek için çalmadı kapı bırakmalarını söyleyen işçiler, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı farklı hastanelerde çalışan 150’ye yakın işçinin mağdur olduğunu ve her geçen gün bu sayının arttığını vurguladılar.

Aylık 325 Euro’luk Anne Desteğinden Kadın Memurlar Yararlanamayacak Aylık 325 Euro’luk Anne Desteğinden Kadın Memurlar Yararlanamayacak

Yaşadıkları sorunun sadece Kayseri’de değil tüm Türkiye genelinde ortaya çıktığını savunan işçiler, 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin sorunlarının her geçen gün arttığını belirttiler.

SGK tarafından cezai işlemlere maruz bırakılmadan, iş barışının bozulmaması adına kamunun zararına sebebiyet verilmeden yapılan yanlış uygulamadan vazgeçilmesini isteyen işçiler, kazanmış oldukları haklarının geri verilerek iadeyi itibar talep ettiler.