İddialara göre, Gebze Yüzyıl Hastanesi'nde yaşanan olaylar farklı tarihlerde meydana geldi. Ameliyathane bölümünde yardımcı personel olarak görev yapan A.Ö. (48), aynı birimde çalışan Ç.K.'nın (54) kendisine yönelik sözlü ve fiziksel istismarına maruz kaldığını belirterek durumu yetkililere bildirdi. Hastane yönetimi, önce Ç.K.'yı işten çıkardı, ardından da A.Ö.'yü işten çıkardı. Her iki taraf da birbirlerinden şikayetçi oldu.

A.Ö., emniyete verdiği ifadesinde, yaklaşık bir ay önce Ç.K.'nın kendisine fiziksel olarak yaklaştığını ve kendisini öptüğünü belirtti. A.Ö., yaşadığı bu durumu "Sen benim ağabeyimsin, yapma böyle" diyerek protesto ettiğini ifade etti. Ancak çalışmak zorunda olduğu için kimseye olayı anlatamadığını söyledi. Ayrıca, Ç.K.'nın kendisini kameranın olmadığı yerlerde sık sık takip edip sözlü ve fiziksel istismarda bulunduğunu da dile getirdi.

Ç.K. ise emniyetteki ifadesinde A.Ö.'nün suçlamalarını kabul etmeyerek, kendisinin işini iyi yapmadığı için nöbet vardiyası sisteminden çıkarıldığını ve normal vardiyaya yazıldığını belirtti. Ayrıca, A.Ö.'nün kendisine karşı cinsel içerikli tekliflerde bulunduğunu iddia etti. Ancak fiziksel temas olmadığını ve herhangi bir cinsel mesaj veya ses kaydı göndermediğini söyledi.

"İşimden olmamak için sürekli dişimi sıktım"

 Yaklaşık 2,5 yıldır Gebze Yüzyıl Hastanesi'nde çalıştığını söyleyen A.Ö., "25 yıllık bir personel tarafından tacize uğradım. Kamerasız bölümlere, ilaç bölümüne geçtiğim zaman arkamdan gelirdi. Gülcan hemşire bana, 'Tokluyu boşalt' dediğinde de arkamdan gelirdi. Ben o tokluyu boşaltırken ya kalçamdan tutardı, ya göğüslerimi sıkardı. Ben de, 'Yapma etme, bak işimizden oluruz. Sen benim ağabeyimsin' derdim. O an kaçarak çıkardım. 'İşimden olmayayım' diye sürekli dişimi sıktım. Bakmakta olduğum bir çocuğum var" dedi.

"Çok çaresizim"

Yaşadığı tacize dayanamayarak konuyu hastane yönetimine anlattığını ifade eden A.Ö., "Önce onu işten çıkardılar, sonra da beni çıkarttılar. Ben 'Acaba bölümü değiştirirler mi?' diye düşündüm ama çıkarttılar. İşten çıktığım gün direkt İŞKUR'a gittim. İŞKUR'un bile haberi var. Oradaki müdür beni içeri aldı. Konuştum onunla. O da özel bir hastaneye yönlendirdi. Oradan çıktım, başka bir özel hastaneye gittim. Onların da ihtiyacı vardı. 3 tane eleman alacaklarını duydum. Ben oraya gittim. 'Tamam, sana haber vereceğiz' dediler ama beni işe alacaklardı, çünkü deneyimli bir personelim. Yüzyıl Hastanesi'nden bir hemşireyi aramışlar. O da, 'Onu işe almayın' demiş. O yüzden beni çağırmadılar. Ben çok çaresizim. İntihara bile kalkıştım. Sağlık Bakanlığını aradım. Yani gücümün yettiği yere kadar çok uğraştım. İntihara kalkıştım, ölmedim. Niye ölmedim hala bilmiyorum. O kadar çok ilaç kullandım ki bana hiçbir şey olmadı. Şu anda da çaresizim. Dava açtım, şimdi sonucu bekliyorum" şeklinde konuştu.