Hastanede Ciddi İhmaller

Marmaris’te, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Sağlık Bakanlığı’na bağlanarak Marmaris Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet vermeye devam eden Nedip Cengiz Eker Devlet Hastanesi’nde ciddi ihmal görüntüleri ortaya çıktı. Poliklinik ve acil hizmeti verilen hastanede, hastalar tarafından kullanılmayan odalarda klimalardan bilgisayarlara, cerrahi cihazlardan masa ve çalışma koltuklarına kadar birçok malzeme çürümeye terk edildi.

Yönetim Göz Yumuyor

Hastanenin içler acısı durumu defalarca Başhekim Vekili Dr. H. E. ve Hastane Müdür Vekili Tıbbi Sekreter A.Z.’ye iletilmesine rağmen, hiçbir sonuç alınamadı ve hastane yönetiminin gözleri önünde hastane harabeye döndü. Hastane yönetiminin ilgisizliği, hastanenin bu duruma gelmesine neden oldu.

Aksaz Deniz Üssü ve NATO üssü olması nedeniyle hastanenin tekrar faaliyete geçmesi askeri makamlarca talep edilmesine rağmen, hastanede yemekhane, çamaşırhane, iklimlendirme ve hasta odaları tamamen kullanılamaz hale getirildi. Bu süreçte personel atamaları yavaş yavaş yapılmaya başlandı ancak hastanenin durumu düzelmedi.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Kamu Zararı ve Bakım Eksikliği

Hastanenin alt katlarında hurdaya ayrılan çok sayıda cihaz ve malzeme bulunuyor. Bakımsızlıktan dolayı binanın tavanları ve duvarları dökülmüş, doktor odalarındaki hasta bekleme koltukları ve muayene masaları eski ve paslı durumda. Hasta mahremiyetini sağlayacak paravanlar bile bulunmuyor. Tasarruf tedbirlerinin açıklandığı bu dönemde, bu tür malzemelerin çürümeye terk edilmesi ciddi kamu zararına yol açtı.