Üsteğmen Yılmaz Kılınç’ın itirafları sonucunda ilde bulunan FETÖ mensubu doktorların 15 temmuz’dan sonrada bağlantılarını koruyarak örgüte himmet adı altında bağışta bulunduklarını gözler önüne serdi. Ankesörlü Arama soruşturmasının faillerinden olan Üsteğmen Yılmaz Kılınç’ın itirafları Gaziantep’te FETÖ’ye bağlı subaylardan sorumlu örgüt imamının doktorlar hücresini ortaya çıkardı. Gaziantep'te halen özel bir hastane görev yapan Profesörlerinde adının karıştığı soruşturma dosyasıyla ilgili olarak Hürriyet'den İsmail Saymaz'ın Haberine göre, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nde Onkoloji bölümünde görevli Prof. Dr. Alper Sevinç, 15 Temmuz sonrası yürütülen FETÖ incelemelerinde örgütle ilişkide olduğu için KHK ile görevinden ihraç edildi. İhracın ardından Sevinç tutuklanarak cezaevine gönderildi. Profesör hakkında Bank Asya’ya para yatırmak dışında herhangi bir somut kanıt bulunamadığı için 2016 yılının Aralık ayında tahliyesine karar verildi. 2 YIL SONRA 2018 yılındaki ‘Ankesörlü Arama’ soruşturmasında gözaltına alınan Üsteğmen Yılmaz Kılınç’ın ifadesiyle Profesörün örgütsel bağını gün yüzüne çıktı.

HİMMET VERMEZSENİZ, PARANIZIN BEREKETİ KAÇAR

Üsteğmenin itiraflarında, Profesörün himmet adı altında her ay düzenli aidat ödememizi istiyordu. Eğer ödemezsek, aldığımız maaşın bereketinin kaçacağını söylüyor, evlenmemiz durumunda da kendilerinin uygun göreceği kişiyle yuva kurmamız gerektiğinin öneminden bahsediyordu. Üsteğmenin ifadelerinin ardından Ekim 2018’de tekrar gözaltına alınan Profesör Sevinç, bu defa itirafçı olarak bildiklerini anlatmaya başladı. 

Mahrem yapılanmada görevinin subaylardan sorumlu olduğu söyleyen Profesör, örgütle üniversitede tanıştığını, 2005 yılında Gaziantep’de göreve başladıktan sonra himmet ödemesi yaptığını, 3 yıl sonrada örgütün ‘doktorlar’ grubuna katıldığını, her bir doktora bağlı askerlerin olduğunu itiraf etti. Kendisinin 11 askerden sorumlu olduğunu söyleyen Profesör, ev sohbetlerinde dini konularda kitap okuduklarını, aile ve iş gibi konularda bilgiler not edindiğini ve ayrıca FETÖ terörist başı Gülen’e ait vaaz videolarını izlettiğini söyledi. 

GÜLEN'E AİT GÖMLEK VE PİJAMAYI SAKLIYORUM

tahliye olduktan sonra Ocak 2017’den itibaren örgüt toplantılarına devam ettiklerini anlatan Profesör Sevinç, önlem amaçlı öğrencilerin belli süre aranmadığını, kendiliğinden gelenlerle görüşmelerin sürdüğünü kaydederken, Tutuklu ve işsiz kalan öğrencilere maddi yardım yapılması talimatı aldığını da söyledi. Bunun için 4 BİN TL yardımda bulunduğunu söyleyen Profesör Sevinç, bir ay sonra aynı hastanede beraber çalıştığı ‘Cemal’ kod isimli Prof. Dr. Akif Şirikçi’nin, sen himmetini bundan sonra bana ver demesi üzerine 2017 Kasım ayında ‘mağdur ailelere yardım adıyla ikinci bir 4 bin TL daha verdiğini belirtti. Profesör Sevinç, FETÖ terör örgütü elebaşısı gülen’e ait gömlek ve pijamanın da kendisine hediye edildiğini ve bunları sakladığınıda itiraf etti. İki profesör hakkında birer dava daha açıldı.