CHP’nin talebi nedeniyle Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un dün saat 15:00’te olağanüstü toplantıya çağırdı Meclis Genel Kurulu, toplantı yeter sayısının sağlanamaması nedeniyle toplanamadı.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ında hazır bulunduğu Genel Kurulda toplam 159 milletvekili yoklamaya katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisinden 100, İyi Parti’den 32 milletvekili meclise gelirken; Ak Parti, MHP ve HDP milletvekilleri genel kurula katılmadı.

Meclis yoklamasında gerekli çoğunluğun sağlanması ihtimaline karşı az sayıda AK Parti milletvekili kulis ve bahçede bekledi.

Yapılan yoklamada, toplantı yeter sayısı 200 milletvekiline ulaşılamadığı için Meclis Başkan Vekili Süreyya Bilgiç, oturumu kapattı.

AK Partili Ünal'dan CHP'ye sert tepki: Yine istismar peşindeler

K Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmasını eleştirerek 'Sağlık Bakanlığımız, sağlık çalışanlarımıza şiddet konusunda çözüm odaklı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. CHP her konuda olduğu gibi bu konuda da istismar siyasetini sürdürüyor. Çözüm konuşulurken engel siyasetini diğer zamanlarda ise istismar siyasetini ilke edinen CHP aklı, her seferinde çözümün parçası olmak yerine sorunun bir parçası olmayı siyaset edinmiş durumdadır.' ifadelerini kullandı.

Ünal, "Cumhur İttifakı, sağlık çalışanlarımıza şiddeti engellemek için TCK'da önemli değişiklikleri hayata geçirdi. Sağlık Bakanlığımız, sağlık çalışanlarımıza şiddet konusunda çözüm odaklı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.