Part time ek iş yapanlara 3 haberi 10 TL’ye yazdırarak trollük yapanlar, Bakan Koca’nın bir hekimle yaptığı görüşmede aktardı ödemeyle ilgili bilgiyi “kim ne kadar taban ödeme alacak bilgilerini haberimizde derledik” şeklinde sahte tablo eşliğinde sağlık çalışanlarına lanse etti.

Hürriyetçi Sağlık Sen tarafından yapılan bir araştırma ile hemşire ünvanında görev yapan bir sağlık personelinin en düşük devlet memuru maaşı ile aynı ücreti aldığını tespit etti. Sendika Sağlık Bakanlığından döner sermaye ek ödemesinde dağıtılabilecek döner sermaye ücretlerinin artırılması ile beraber bir taban belirlenmesini bakanlıktan talep etti.

Bilindiği gibi temmuz ayı itibari ile sabit ek ödemeler genel bütçeye aktarılmış ve sahanın beklentisi tüm sağlık çalışanlarına temel maaşlarının üstüne yeni bir sabit ek ödeme verilmesi olmuştu.

Sendikanın tabanı ek ödeme ile ilgili sağlık personelleri için talep ettiği tutarlar aşağıda gösterilmiştir:

Daha önce bayram kutlaması sırasında bir hekimle görüşen ve döner sermaye için hazırlanan yönetmelik ve diğer taban ek ödemeyle ilgili bilgiler veren Bakan Koca'nın açıklamalarını sadece ve sadece saglikpersoneliHABER.NET olarak Bakan Koca İle Görüşen Hekim: Hastane Katsayısı Geliyor, Ek Ödeme Yönetmeliği Çok Sıkı Hazırlanıyor Haberimizde vermiştik. Merak edenler detaylı bilgiyi haberimize tıklayarak öğrenebilirler.

Diğer taraftan devlet memurlarına verilen zam oranında artış gösteren, vergi, izin-rapor gibi herhangi bir kesintiye tabi tutulmayan yeni bir sabit ek ödeme sisteminin sağlık çalışanlarına getirilmesi yıllardır yaşanan mağduriyeti kısmen çözüm üretecektir.

Hürriyetçi Sağlık Sen Genel Başkanı Muhammet Birinci konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Bu rakamlar birer taban olacak, doktorumuz üstüne performansını, acil hemşiremiz, ambulans şoförümüz tabanın üzerine acil farkını alabileceği bir sistem istiyoruz'' Dedi. BİRİNCİ ayrıca : '' Tabandan ödenen miktarın ise performanstan mahsup edilmeden tamamen başka bir ödeme kalami gibi hesaplanmasını istiyoruz”