694 sayılı KHK kapsamında görev yapan il sağlık müdürü, başkan , başkan yardımcısı, uzman, başhekim, başhekim yardımcısı, ilçe sağlık müdürleri ile Hastanelerin Sağlık Bakım ve İdari Mali Hizmetler Müdürlerinin sözleşmeleri Temmuz 2020’de bitiyor. 

Son gelen bilgilere göre 179 ülkede yaşanan covid-19 pandemesi nedeniyle ülkemizde de sağlık olağanüstü bir dönemden geçiyor. Pandemi ile savaşta sağlık kurumlarının yönetim kademesi adeta karargah görevi görüyor. Sağlık Müdürü,  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun sekreteryasını ve Validen sonraki en önemli üyesi, Kamu hastaneleri başkanı pandemi hastanelerin yönetimini,  Halk Sağlığı başkanı ise  filyasyon işlemlerini yürütüyor. 

Normalleşme takviminin henüz netleşmediği şu günlerde sözleşmesi sona erecek sağlık yöneticilerin durumu merak ediliyordu. Aldığımız bilgilere göre sözleşme dönemi 3 ay daha uzaması planlanıyor. Ancak Bakanlık bu konuda henüz somut bir adım atmadı. Belirsizliğin devam ettiği bu günlerde kulislere yansıyan yeni bilgilere göre sağlık müdürlüklerinin hastaneler için sözleşmeli yöneticilik çalışması yaptığı, listelerin hazırlandığı öğrenildi. 

İl Sağlık Müdürlerinin sözleşmesi 15 Haziran 2020'de diğer sözleşmeli yöneticilerin ise 15 temmuz 2020 de sözleşmeleri sona eriyor. Sözleşme uzama belirsizliği ve yerelde yeni sözleşmeli yönetici listelerinin hazırlanması da gösteriyor ki Sağlık Bakanlığı bu konuda yaşanan belirsizliği acilen çözüme kavuşturması gerekiyor.