Samsun’un, Mardin, İstanbul, Elazığ, İzmir ve Mersin olmak üzere toplam 6 ilde “kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” suçları ile ilgili başlatılan soruşturmada aralarında örgüt liderinin de olduğu muhasebe sorumlusu, hekim, sağlık çalışanı, emekli sağlık çalışanlarının de yer aldığı 198 şüpheliden 59 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Devam eden operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 kişinin polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, operasyonla beraber çok sayıda dijital materyal ile doktor raporları, şirket kaşeleri, vekaletnameler gibi çok sayıda evrak ve doküman ile bir adet pompalı tüfeği el konuldu öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen sekiz kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtilirken şüphelilerin kendi adlarına, yakınlarına veya üçüncü şahıslar adına şirket tescil ettirdikleri, şahıslara temin ettikleri iş göremezlik raporu üzerinden SGK’yı usulsüz şekilde dolandırdıkları ileri sürüldü.

Gözaltında bulunan 49 şüpheli sabah saatlerinde Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılması için adliyeye sevk edildi.