Yazıcı, Çizici, Nurcu, Süleymancı, Ensarcı, Sansarcı, Fetöcü, Getöcü başlıklı köşe yazısında Ali Rıza Tığ, "Zonguldak’ta İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde Saidi Nursiye bağlı Yazıcılar kolu etkin. Atamaları onlar yapıyorlar. Geleni, gideni ayarlıyorlar. Ne yerel siyaset, ne milletvekilleri etki edemiyor." dedi.

İşte O Yazının ilgili bölümü;

Siyasetteki zaafiyat böyle devam ederse, kamu kurumlarına çöreklenen tarikatlar yapar il müdürü atamalarını. Daha açık nasıl söylememiz gerekiyor.
Zonguldak’ta İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde Saidi Nursiye bağlı Yazıcılar kolu etkin. Atamaları onlar yapıyorlar. Geleni, gideni ayarlıyorlar. Ne yerel siyaset, ne milletvekilleri etki edemiyor.
Her kurumu bir tarikata bağlamışlar. 15 Temmuz olunca “Aaa nerden çıktı bu hainler?” filan diye bağırıyoruz. Devletin içinde devletten başka bir yapılanma olur mu?
Yazıcı, Çizici, Nurcu, Süleymancı, Ensarcı, Sansarcı, Fetöcü, Getöcü nereye kadar? Liyakat yok. Tarikata bağlılık var. Biz şimdiden uyarımızı yapalım. Sonra niye böyle diye sorulmasın.

Pusula Gazetesi