İşte Olayın Perde Arkası;

Osmaniye’den olay özeti: İlk muayeneyi yapip atel takan doktor o gün izinli. Savcının randevusu falan yok, çıkmış gelmiş kendi doktorunun izinli olduğunu öğrenince bağıra çağıra ortopedi HEYET polikliniğine dalıyor sekreteri eliyle iterek.

Icerde hasta var, o sırada Dr Kemal telefonda acildeki bir hastayla ilgili acil hekimiyle gorusmekte. Telefonu kapatip, bana bakacaksın diye bağıran adama dönüp “beyfendi noluyor? içeride hasta var dışarı çıkın” diyor.

Adam “ben cumhuriyet başsavcısıyım ( başsavcı değil savcı aslında kendisi )sen bana odadan çık diyemezsin” diye bağırmaya devam ediyor. Dr Kemal konuyu anlamaya çalışıyor “burası heyet polikliniği, zaten kendi doktorunuza kontrol olmanız daha doğru olur” diyor.

Savcı sandalyeye oturup telefonunu çıkarıp “sen gör bak nasıl muayene ettirecegim sana kendimi” diye tehdite başlıyor. O sırada kons için servisten arıyorlar, Dr Kemal "biz sizinle diyalog kuramıyoruz" diyip konsa gidiyor, sekreter de çıkıyor odadan.

Aşağı dönünce odanin kapisi kapali, hastalar dışarıda yığılmış, kapiyi aciyorlar savcı hala oturuyor tekrar bağırmaya tehdite basliyor. “Bekleyen hastalari muayene etmem lazım engel oluyorsunuz diyor” Dr Kemal, tehditler devam edince beyaz kod veriyor.

Hastane polisi ve güvenlik geliyor Savcı odadan cikarilamayinca Dr Kemal tutanak tutup odayi terkediyor. Koridordan kamera kayıtları mevcuttur. Sonra baska bi ortopediste giriş açılıp savcının tedavisi tamamlanıyor( sistemde kaydı mevcut) hastaneden ayrılıyor.

Savcı arkadaşı olan başka bir savcıyı arıyor, 4 civarı polisler geliyor. Dr Kemal “akşam nöbetçiyim gelemem” diyor. Polisler “Savcının talimatı var kendi rizanizla gelmezseniz ters kelepçe takip götüreceğiz, uzatmayın” diyorlar. Gerekçe savcıya hakaret.

O noktada whatsup grubundan haber gidiyor desteğe gidiyorlar. Konvoy halinde adliyeye gidiliyor( olay büyüyünce başsavcı emniyet yerine adliyeye getirilmesini söylemiş) 3 saat bekleniyor adliyede. 45 dk sekreterin 1 saat Dr Kemal’in ifadesi alınıyor.

Sekretere “ifade vermeye emin misin haksiz çıkarsanız başınız derde girer” diye baskı yapılıyor. Dr Kemal’e “sen eşinle covid geçirince psikolojin bozulmuştur” gibi laflar ediliyor ifade alınırken. Dr Kemal serbest bırakılıyor ama soruşturma devam edecek deniyor.

Sonra başsavcı arayıp başhekimi azarlamis özür dileyeceksiniz demis.