Benzer başka davalarda da sürekli tepki alan karikatüristlerin bu konudaki tutumunun ne yönde olacağı ise merak konusu. Sağlıkçılar ceza alma olasılığı ile yüz yüze kalan meslektaşlarına #KarikatürDavalarıİncelesin etiketi ile destek veriyorlar.

Her meslekten yüzlerce mağdur var. Bu mağdurlardan sonuncusu da bir sağlık çalışanı oldu. Sürekli yeni mağdurlar görüyoruz. 30.000 lira para isteniyor. 4 Bin 500 lira maaş aldığını söyleyen sağlık çalışanı yaşadıklarını flood’da anlatmış. Parayı ödediğinde evini geçindirmeyeceği söylüyor.

Çaresizliği fotoğraflardan anlıyoruz.



Son yıllarda karikatüristler anlaştıkları hukuk buroları aracılığıyla telif davaları açıyorlar. Yapılan yorumlarda matematiksel olarak kazananın sadece avukatlar olduğu söyleniyor. Avukatlarının dava başına 6000 Lira gibi bir rakam aldığı söyleniyor. Öte yandan ukuk bürosunun bilerek uzlaşmaya yanaşmadığı söyleniyor. Uzlaşırsa davadan gelecek parayı alamayacağı için bu durumların ortaya çıktığı iddia ediliyor. Konunun devamı ve diğer ekşi sözlük yazar yorumları için tıklayınız.