Ankara Keçiören’de silahlı çatışma sonrasında hastaneye kaldırılan hastanın vefat etmesi üzerine, hasta yakını ailelerin müdahale odasına saldırdığı ve sağlıkçıların kendilerini bir odaya kapatarak barikat kurmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Yaşanan silahlı çatışmanın ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralılardan biri öldü. Bunun üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık personeline saldırdı. Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtardı. Sağlık personelinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin olay hakkında bilgi aldığı ve sağlık emekçilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.

Yaşananların sosyal medyada haber olmasının ardından  sağlık personeli tiwitter'de #BakanKocaNeredesin etiketi ile paylaşım yapmaya başladı. Kısa sürede  20.000 li rakamlara ulaştı.

Bazı tweetler;

sizden koruyucu ekipman olarak olarak çelik yelek, acil servislere acil durumlarda kapanacak çelik kapı, bir tim özel harekatçı..vs istiyoruz.

Biz hergün bu şartlarda çalışmaktan sıkıldık. Evet hakkımızı ödeyemiyor, bizi koruyamıyorsunuz

Sayın bakanım ses verin artık sağlık çalışanları kim sahiplenecek haklarını kim verecek

Sağlıkçınin neyle savaşsın, Korona, Mobing, malı özlük haksızlıklar, şiddet, virus taşıyor diye sosyal hayattan dışlanma....siz söyleyin???

Bizim barikatımız sadece maske olmalı kapılara barikat kurmak bizim işimiz olmamalı!!!