Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değişikliği Usul ve Esasları Hakkında Yönerge göre; Atama dönemleri, Mayıs ve Kasım aylarıdır. Mayıs dönemi atamaları için Nisan ayında, Kasım dönemi atamaları için Ekim ayında müracaatlar alınır.

Kadroların ilanı ve başvurular MADDE 6 - (I) ii Müdürlüğü veya Müdürlük PDC'ye göre açık olan ve doldurulmasına ihtiyaç duyulan kadroları her müracaat döneminde ilan eder. Bu kadrolara atanmak isteyen personel tercih yaparak müracaatta bulunur. İl Müdürlüğü veya Müdürlük, öncelikle hizmet puanına göre, hizmet puanlarında eşitlik olması durumunda tercih sıralamasına göre, tercih sıralamasının aynı olması durumunda ise hizmet süresi fazla olan personelin atamalarını tamamlar.

Yönetmeliklerde olmasına rağmen herhangi bir kriter uygulanmadan personel yer değişikliği yapılmaktadır. Halbuki mevzuatta İl içi yer değişikliği, puana göre şeffaf ve açık bir şekilde yapılmaktadır.

Gereksiz yerlere personel yığılmasından dolayı hizmet aksamaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri “ben yaptım oldu” adı altında il içerisinde keyfi olarak personel görevlendirmesi yapmaktadır.

Norm kadro olmamasına rağmen İl Müdürlüğü ve masa başı birimler geçici görev kılıfı altında tıka basa doldurulmuştur. Pandemi döneminde filyasyon ekipleri ve hastane personellerine bu keyfi durumdan dolayı ekstra iş yükü yüklenmiştir. Şanlıurfa'da son günlerde kendinden olmayan personeller keyfi olarak yerlerinden edilmiştir. Kendinden olanlar güzel yerlerde masa başında mükafatlandırılıyor. Kendinden olmayanlar sahada ve hastanelerde sürgüne mahkûm ediliyor. Kadrosu birimde olan sürgüne gönderiliyor, yerine diğer kurumdan torpilliler geçici görevle baktırılıyor. Sorulduğu zaman ben yaptım oldu cevabı veriliyor.

Ülkemiz ve ilimizin tüm kurumları COVID-19 illeti ile cansiperane olarak mücadele ederken, bu mücadelede lokomotif görevi yürütmesi gereken bazı Sağlık Yöneticileri bu çalışmaları bir kenara bırakarak, kendi egolarını tatmin etme peşindeler. İldeki ilgili tüm kurumlara bu konular iletilmesine rağmen sessizliklerini korumaktalar. Şanlıurfa’da sahada gece gündüz sağlık hizmeti veren sağlık çalışanları bu durumdan çok rahatsız ve bu olumsuzlukların bir an önce giderilmesi için sesini çıkarmaya korkuyor, çünkü sürgün sırası bana da gelir mi diye.

Rabbim bize mazlumun yanında Hakkı tutup kaldırma gücü versin.