Bingöl sürmanşet sitesinde yer alan habere göre Bingöl’de birçok kurumda bankamatik memurunun olduğu, bu kurumlar içerisinde en fazla bankamatik memurunun İl Sağlık Müdürlüğü’nde olduğu öne sürülerek birçok skandala adı karışan kuruma dikkat çekildi.

Ambulans ile uyuşturucu ticareti, yüzlerce kişiye sahte rapor düzenleyerek devletin dolandırılması ve daha bir çok skandallara adı karıştığı ileri sürülen Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü’nün arkasında ise Ak Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’ın olduğu belirtildi.

Diğer taraftan sitede yer alan habere göre Sağlık Bakanlığı’nın Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü’nde yaşanan skandallara sessiz kalmayacağı bilgisinin Bingöl kamuoyunu rahatlattığı yazıldı.

Günde bir saatlik çalışma, haftada bir gün, ayda 3 ya da 5 gün ya da yılda 1 – 2 kez işe gidip gelen memurlar olduğu öne sürülen haberde; bu memurların her ayın 15’inde ATM den maaşlarını gönüllerince çekerek eğlenmelerinin vicdanları yaralayan bir durum olduğu, vatandaşların bu duruma tepki gösterdiği belirtildi.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü’nün yanıtlaması istemiyle şu sorulara cevap aranıyor:

  • Kaç personeliniz var?
  • Kaç personeliniz aktif çalışıyor?
  • Kaç personeliniz yıllık iznin dışında mazeret izni kullanmış ve hangi mazereti gerekçe göstermiş?
  • Kaç personeliniz ücretsiz izne ayrılmış? (süresini de belirtiniz)
  • Personellerinizin işe gelip gelmediğini gösteren günlük işe giriş çıkış imzaları denetleniyor mu?