Sağlık Meslek Lisesi ve eski Numune Hastanesi bölgesi gibi zaman zaman farklı bölgelerde hizmet veren İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının olmamasının sıkıntısını yaşıyor. Eski Numune Hastanesi bölgesinin yıkılmasıyla binasız kalan sağlık müdürlüğünün hizmet birimleri Sivas´ın farklı bölgelerinde koordinasyonsuz bir şekilde hizmet veriyor.

Hizmet birimlerinin farklı bölgelerde olması vatandaşları da mağdur ediyor. Vatandaşlar hizmet alacağı birimi bulmakta zorlanırken, çalışanlarda bu durumdan rahatsız oluyor. Son teknolojiyle donatılmış hastaneleri olan ilimizde yeni hastanelerin yapılması gündemdeyken sağlık müdürlüğünün binasız olması çalışanlar arasından koordinasyonsuzluğa da neden oluyor.

Sağlık Müdürlüğü´nün bazı hizmet birimleri Aydoğan Sağlık Merkezi, Muhakemat İl Müdürlüğü, Ruh Sağlığı Hastanesinin olduğu binalarda bulunuyor.  İl Müdürlüğünün binasının olmaması çalışan kurum personelinin de iş performansını düşürüyor. Personelin yemek yiyeceği yemekhanelerinin olmadığı öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü daha kaliteli, düzenli ve vatandaşın hizmete daha kolay ulaşabilmesi için yeni hizmet binası yapılmasını bekliyor.  Bazı birimleri eski demiryolları hastanesinde bulunan sağlık müdürlüğüne yeni bina yapılması halinde eski demiryolları hastanesinin boşaltılmasıyla birlikte burasının akıl ve ruh sağlığı hastanesi olarak yapılmasıyla Sivas´ın yeni bir hastane daha kazanması sağlanabilir.