82 yaşındaki annesi Kayseri Şehir Hastanesinde tedavi gören Ak Parti Kayseri Melikgazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Korkmaz, annesi ile ilgilenen hemşirenin refakatçi kalıp kalmayacağını sorması üzerine, “Sen geri zekalı mısın, burası pandemi. Benim kim olduğumu biliyor musun? Ben Ak parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısıyım” diyerek üzerine yürüdüğü öne sürüldü. Ahmet Korkmaz'ın iki çocuğunun ise sağlık çalışanı olması dikkatlerden kaçmadı. 

Bu hakaret dolu sözlü şiddet karşısında gözyaşlarına hakim olamayan hemşire, durumu CİMER’e yazdığı şikayet dilekçesi ile özetledi.

Şiddete maruz kalan sağlık çalışanı hemşire durumu şu sözlerle özetledi:

Kıymetli Cumhurbaşkanım;

Kayseri Şehir Hastanesi nefroloji pandemi servisinde hemşire olarak çalışmaktayım. Hasta yoğunluğumuzun ve değişen hasta profilimizin bilgisi sizde mevcuttur. Nisan ayından beri hizmet verdiğim pandemi sürecinde süreç çok farklı bir boyutta ilerliyor. Hasta yatışları titizlikle en çok ihtiyacı olan ve kronik hastalığı bulunan hastalara veriliyor. Bu seçimler yatan hasta profilini 60 yaş ve üzerine çıkardı. Bu durum iş yükümüzü iyice arttırdı. Bu durumla birlikte öz bakımını karşılayamayan hastaların eli, kolu, gözü de biziz artık. Hasta yakınları tam bir vefasızlık örneği göstererek hastalarına refakate gelemiyorlar. İşimizi büyük zorluklar altında şevk ile yapmaya çalışırken hasta yakınlarından sözel ve bazen de fiziksel şiddet görmeye devam ediyoruz.

31.08.2020 tarihinde kendini hasta yakını olarak bildiren ………………. İsimli şahıs servisimize geldi ve hasta ilaçlarını getirdiğini söyledi. Annesi 82 yaşında olan …………….’e hastalanın kulaklarının duymadığını, iletişime geçemediğimizi, bu nedenlerle refakatçi kalıp kalamayacağını sorduğumda bana ‘Sen gerizekalı mısın, burası pandemi’ diyerek sözlü hakarette bulunarak üzerime yürüdü. Üslubunu düzeltmesi konusunda konuştuğum şahıs bu kez ‘Benim kim olduğumu biliyor musun? Ben AK Parti Melikgazi İlçe Başkan Yardımcısıyım’ dedi. Oysa hastası 82 yaşında ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda değil. Nöbetçi hemşire arkadaşım adı geçen hastanın alt bakımını ve yemek ihtiyacını karşılıyordu. Siyaset toplum içindir. Tam kamuoyu yanımızda iken parti adını kullanan bu kişi bizi demoralize etmiş, şevkimizi kırmıştır. Bu zorlu süreçte maruz kaldığım sözlü şiddet ruhende şahsımı zorlamış ve evde kanser hastası olan anneme, tansiyon hastası olan babama hastalık bulaştırma riskine rağmen yılmadan olan çalışma şevkime balta vurmuştur. Sağlık çalışanına şiddetle birlikte bir kadın olarak da sözlü şiddet ve bedensel şiddete maruz kaldım. Ve bütün bunları yapan şahıs mevcut mevkisini öne sürerek bunları yapmıştır. Olayın olduğu gün beyaz kod vererek yasal süreci başlattım. Konuyu sizin ve kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Sağlık Çalışanı Hemşireden Özür Diliyorum!

Konu ile alakalı görüşlerini aldığımız Ak parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, bahsi geçen ismin İlçe Başkan Yardımcısı olmadığını, yedek listeden Yönetim Kurulu Üyesi olarak asli yönetimine dahil olduğunu belirterek, “Benim eşimde bir sağlık çalışanı ve sağlık çalışanlarının bu süreçte nasıl canla başla çalıştıklarını en iyi bilenlerden biriyim. Sağlık çalışanlarının pandemi sürecindeki fedakarlıklarını kimse görmezden gelemez. Ahmet beyin şiddetine maruz kalan hemşire hanımdan ben özür diliyorum. Ahmet bey bizim asli listemizde seçilen bir arkadaşımız değil, yedek listeden yönetimimize dahil olan bir isimdir. Zira bahsettiği gibi İlçe Başkan Yardımcılığı gibi görevi de söz konusu değildir” dedi.

Öte yandan, Ahmet Korkmaz’ın Kayseri İl sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’yi arayarak hemşireyi şikayet ettiği de gelen bilgiler arasında.

Tolga Yılmaz