Ordu Sağlık İl Müdürüne sorunlara çözüm bulamadığı öne sürülerek tepkiler çığ gibi büyüyor. Son olarak Mahmut Akyol da Kasapoğlu'na; 'milletvekillerine, belediye başkanlarına ve akademisyenlere neden randevu vermiyorsun? diye sordu.  

"15 gündür heyet yapılamıyor"

Ordu Devlet Hastanesi'nde bu kritik süreçte bir takım sıkıntılar yaşandığını aktaran Akyol; "15 günden bu yana Ordu Devlet Hastanesi'nde heyet yapılamıyor. Nöroloji ve Psikiyatri bölümlerinde sıkıntı var. Bu da Ordulu vatandaşlarımızın tepkisine neden olmaktadır. Türkiye'de şuanda covid-19 ile mücadele ediyoruz. İnsanlar da bu konuda ellerinden geleni yapıyorlar. Hatta vatandaşlar, kurallara uymayanları, maske takmayanları kolluk kuvvetlerine gerek kalmadan uyarıyorlar. Bu noktada herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bende Sağlık Müdürüne soruyorum; Neden Ordu milletvekillerine ve ilgililere iletişimden uzak duruyorsun. Vekillere, belediye başkanlarına ve akademisyenlere neden randevu vermiyorsunuz?" dedi.

"Doktorlarda huzur yok"

'Türkiye'de covid-19 nedeniyle yoğun bakım doluluk oranı en yüksek 5 ilden biriyiz' diyen İyi Parti Ordu İl Başkan Yardımcı Mahmut Akyol, şunları kaydetti; "Sağlık Müdürünün almış olduğu önlemler yetersiz, yoğun bakımlar yetersiz. Ordu Devlet Hastanesi'nde Nöroloji doktoru yok. Hiçbir önlem alınmadı ve doktorların gitmelerine de izin verildi. Aldığımız bilgilere göre, doktorlarda maalesef huzur yok."

"Covidlilerle normal hastalar aynı yerde!"

Sağlık Müdürünün yanı sıra Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimine de tepki gösteren Akyol; "Eğitim Araştırma Hastanesi'nde de durum çok kötü. Covidli hastalar ile normal hastalar bir arada. Yani bu ne demektir; covidli hastalar ile normal hastalar aynı yerde temas ediyorlar. Ayrı yerde değiller. Poliklinik hizmetlerini bile normal hastalarla beraber alıyorlar. Bu oldukça sakıncalı bir durum. En önemlisi; hastanelerdeki kadrolar tamamıyla yabancıların ve cemaatlerin elinde. Tekrar soruyorum; Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi ne iş yapar? Bu olanlar karşısında Sağlık İl Müdürü ne yapıyor? " diye sordu.

Ordu Hayat/Tevfik Kul (Özel Haber)