Kocaeli Üniversitesinde bir çalışan Kocaeli HALK Gazetesine ulaşarak şok iddialarda bulundu. Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün Başhekim olduğu, mobbing’den, adam kayırmaya kadar birçok iddianın ortaya atıldığı Kocaeli Üniversitesi hastanesinde yaşananları gazetemize ulaştıran bir sağlık çalışanının iddialarını siz okuyucularımız ile buluşturuyoruz

Kocaeli genelinden her gün gazetemize bir kurumu ya da kuruluşu ile ilgili ihbar yağıyor. Gazetemize ulaşan bu ihbarları önce soruşturuyor, daha sonra ihbarları haberleştirerek kamu yararı için siz okuyucularımız ile buluşturuyoruz. Gazetemize, kentte en çok sıkıntının ve ihbarın ulaştığı kurumların başında Kocaeli Üniversitesi hastanesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geliyor. Rektör Sadettin Hülagü ile Tahir Büyükakın’ın bulundukları kurumlarda neden sürekli ciddi sorunların yaşandığına, neden birçok konuyu örtbas edip göz yumduklarına kamuoyu bir türlü anlam veremiyor.

“MOBBİNGE MARUZ KALIYORUZ”

“Kocaeli Üniversite hastanesinde mobbinge maruz kalıyoruz” diyen okuyucumuz gazetemize ulaşarak Kocaeli Üniversitesinde yaşananları tek tek anlattı.

İŞTE OKUYUCUMUZUN O ŞOK İDDİALARI:

Kocaeli üniversitesi uygulama ve araştırma hastanesinde radyoloji biriminde mobbing devam ediyor

istedikleri gibi mesai uygulaması yapıyorlar çalışanlara hakarete varan kelimeler kullanılıyor çalışanları başka binada çalıştırıyorlar birimin iki âdet sorumlusu var iken kendilerine yakın birisi röntgen birimine sorumlu atıyorlar (6 kişi çalışıyor) bu kişide hem cinslerine olmadık zulmü ediyor "ben sorumluyum çalışmam keyfim öyle istiyor" diye çalışmıyor diğer sorumlu şefler sevmedikleri ve istemedikleri küs oldukları teknisyenlerle konuşulmayacak diye diger teknisyen ve bölümde çalışan temizlik personeli ve tıbbi sekreterlere baskı yapmaktalar onlarla konuşanları bölümden göndermekle tehdit ediyorlar. Oysa sorumlu şef ayrıştırıcı degil birleştirici olur. Sendika değiştirdi diye acil servisteki radyoloji biriminde ki sorumluyu alıp yerine başka birisini atadılar yönetim insiyatifi diye. Oysa o arkadaşa herkes kefildir.

Bu baskılar üniversite hastanesinin diğer birimlerinde de yaşanmakta. Üniversite çok yakında mobbing davlarıyla karşı karşıya kalacak.

2019 yılında “radyoloji bölüm mezunu olmayanlar bölümde çalışamaz” diye bölümden gönderildi. O zamanki sorumlu bayanda bölüm mezunu olmadığı için bölümü olan laboratuar bölümüne gönderildi bir kişi hariç A.T.T (acil tıp teknisyeni) N.S üstelik bölümde onlarca lisans ve yüksek lisans düzeyinde tekniker olmasına rağmen lise mezunu A.T.T yönetim inisiyatifi denilerek sorumlu(şef) yapıldı. Acil serviste ve ambulansta görevini gece gündüz demeden özveriyle yapan A.T.T lerin suçu ne onlarda böyle ballı bir işte çalışmak ister dayıları olmadığı için mi çalışamıyor?  Ya da radyoloji den gönderilen diğer personelin suçu ne.  Bu A.T.T yi hangi müdür kollayıp kayırıyor ya da hangi Karadeniz kökenli milletvekili.

Kocaeli üniversitesi yıllardır görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapmıyor. 15 yıldır sorumlu şefler ve müdürlerin resmi bir unvanı yok. İdarenin insiyatifiyle (dayısı olanlar) müdür ve şeflik yapıyor burası ahbab çavuş ilişkisiyle yönetilmez burası bir bilim yuvası.

Kaynak: https://kocaelihalkgazetesi.com/haber/analiz-haber/kou-hastanesi-canturkun-ciftligine-donmus/26259.html