Rıfat Ilgaz’ın Dolmuş dergisinde yazmaya başladığı öykülerin 1957 yılında kitaplaştırılması ile ortaya çıkan Hababam Sınıfı, 1970’li yıllarda Ertem Eğilmez tarafından sinemaya uyarlandı ve bugün hala izlemeye doyamadığımız 1970’li yılların hasılat rekorları kıran Hababam Sınıfı serisi ortaya çıktı. Münir Özkul, Adile Naşit, Kemal Sunal, Tarık Akan, Halit Akçatepe, Feridun Şavlı, Cem Gürdap, Ahmet Arıman, Cengiz Nezir ve Bülent İğdiroğlu gibi birbirinden efsane ve unutulmaz isimlerin sahne aldığı ilk seride kah güldük kah hüzünlendik. 2004 yılı itibariyle vizyona yeni oyuncularla ikinci seri girmeye başladı. Ancak bu seri eski tadı vermedi. Ve bugün hala birinci, seriyi pek çoğumuz defalarca izleyip aynı keyfi alabiliyoruz. Ve Hababam Sınıfı, bugün hala yeni nesillerce keyifle izleniyor ve onlara kimi duygusal sahnelerde ilham olabiliyor. Tıpkı, İzmit Seka Devlet Hastanesi bahçesinde, bir hasta yakını tarafından çekilen ve gazetemize iletilen fotoğraflarda olduğu gibi.

AŞAĞIYA İNEREK ONLARA SARILDI

Hababam Sınıfı’nın birinci serideki filmlerden birinde kalp krizi geçiren Mahmut Hoca, hastaneye kaldırılmış, Hababam Sınıfı, Mahmut Hoca’yı ellerindeki diplomalarla odasında ziyaret etmişti. Ve Hababam Sınıfı öğrencileri, Mahmut Hoca’yı pencereden bakması için ayağa kaldırdığında, Mahmut Hoca, tüm okul öğrencilerinin hastane bahçesinde olduğunu görmüş, duygulanmıştı. İşte bu duygulandıran sahnenin bir benzeri, İzmit Seka Devlet Hastanesi bahçesinde yaşandı. Yaşadığı rahatsızlığın ne olduğu öğrenilemeyen bir sınıf öğretmeni, Seka Devlet Hastanesinde tedavi görürken öğrenciler, kendisine çok hoş bir sürpriz yaptı. Ellerinde balonlarla hastane bahçesinde tek sıra halinde öğretmenlerinin bulunduğu odanın karşısına dizilen öğrenciler, öğretmenlerini duygulandırdı. Odasından öğrencilerine el sallayan öğretmen, daha sonra okul bahçesine inerek onlara sarıldı, teşekkür etti.

Kocaeli Barış gazetesi olarak öğrencilerin bu denli sevgisini kazanan öğretmenimizi ve ona bu hoş sürprizi yaparak duyarlı bir davranış sergileyen öğrencileri tebrik ederiz.

Not: Hastane yönetiminden öğretmenle görüşmek istediğimizi ilettik ancak öğretmen, bu talebimizi kabul etmediği, kimliğinin açıklanmasını istemediği için bu hoş olayı, okul ve öğretmen ismi vermeden duyurduk.

Kaynak: Kocaeli Barış Gazetesi