Adana’da bir hastanede acil servise sedye üzerinde getirilen hastaya hekimin bakmadığı iddiası sosyal medyaya düşmüştü.

Hekimin “bakmıyorum” diyerek alanı terk ettiği video ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada olay yerinin Acil Servis olmadığı, poliklinik hizmeti verilen birim olduğu, doktorun ise hasta yakınlarının kendisine saldırmaya çalışması üzerine kendisini güvende hissetmediği için güvenlik personelinin refakati olmadan muayeneye devam edemeyeceğini açıkladığı anlaşıldı. Hekim güvenlik tarafından refakat sağlandığında muayeneye devam ettiği öğrenildi.

Sosyal Medya’da acil serviste görevli bir hekimin grev nedeniyle hastalara bakmıyorum diyerek alandan ayrıldığı iddiasıyla video yayınlanmıştı. Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “güvenlik personelinin desteği sağlandıktan sonra rutin olarak devam eden ayaktan hasta muayene hizmeti devam etmiştir” açıklaması yapıldı.

Adana Yüreğir devlet hastanesinde Acil Servis kapısında bekleyen onlarca hasta olmasına rağmen kendilerine bakmayacağını ileri süren ve acil servisten ayrılan doktor şeklinde görüntüler sosyal medyaya lanse edilmişti.