Emir eli, kapı kulu değil, sağlık emekçisiyiz!

Sağlık hizmetinin 24 saat kesintisiz süre ile sağlık çalışanları tarafından yürütüldüğünü hatırlatan sağlık çalışanları, kimsenin emrinde değiliz paylaşımları yaptılar.

Pandemi sürecinin sağlık çalışanları sayesinde başarı ile yürütüldüğünü hatırlatan sağlık çalışanları, bugünlerde konuşulması gereken konunun sağlık çalışanlarının sömürülen emeklerinin ve verilen hizmetin karşılığının alınamaması olduğu konusunda hem fikir oldular.

Artan vaka sayılarının nedeninin dopdolu olan çarşı pazarlar, plajlar ve ertelenen düğünlerin biranda yapılması sonucu oluşan kalabalıklara dikkat çeken sağlık çalışanları, pandemi bitti gibi bir havaya giren vatandaşların bırakın sosyal mesefayi maskeyi bile artık takmadıkları hatırlatıldı.

Sağlık emekçileri hiçkimsenin emir kulu değildir, bizler işimizi yapan emekçileriz denilen paylaşımlarda, "Bizler sadece kanunlardan emir alırız, kişilerden değil. Sağlıktaki şiddetin anası zaten bu mantıktır,yıllarca sağlık emekçilerine karşı kışkırtılan ve gereksiz beklenti içine sokulan bu zevatlar sağlık kurumlarında herşey yapabilmeyi kendilerine müstehak görmeye başlamışlardır." denildi.

Tapuda bankada saatlerce sıra bekleyen vatandaş hastanelerde 10 dk beklese sorun çıkarmaya başladığı vurgulanan paylaşımlarda, "Bunun nedeni işte bu çarpık mantıktır" ifadesine yer verilirken, "sağlık emekçilerinin emrinde olduğu düşündürülen vatandaşın gittiği sağlık kurumunda doktor ve hemşire yetersizliğini bile, o an nöbette olan arkadaşlarımızdan sorabilmesidir." denildi.

Sağlık emekçileri sonuç olarak "Biz bu "Emrinizde" yakıştırmasını kabul etmiyoruz. Vatandaş ile sağlık emekçileri arasındaki dengeyi kurabilen bir Sağlık Bakanı ile çalışmak istiyoruz." açıklamasında bulundular.

Özel hastahaneleri olan kişi elbette böyle açıklamalar yapacaktır...az ücrete çok iş ilkesini benimseyen bir hizmet sektörünün yön vericisi sağlık personelinin yanın da arkasın da durur mu ?

Yarabbi inşallah gözlerim bozulmuşturda yanlış okumuşum dur. Bakanımız sizin emrinizdedir dedikten sonra hasta siz neden yemek molası verdiniz yediğiniz dayagı hak ediyorsunuz demesi ve bıçaklanmakla tehtit edilmek çokta korkunç gelmedi şuan. Evet bizi koruyan yok birkez daha anldımki kimsesiz bir kurumuz