Müfettiş hanımda meğersem sağlık dağıtmak adına canı pahasına Darıca Farabi Acil Servisinde görev yaparken Covit 19 nedeniyle görev şehidi olan Dr. Mehmet Karakum için gelmiş.

Bunu araştırırken bir ihmal söz konusu olduğu gerekçesiyle Karakum ailesinin Sabim’e şikayetçi olduğu yönünde bir bilgiye ulaştım.

Bende doğru bilgiyi almak için 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 16.00 sıralarında merhum doktorumuz Mehmet Karakum’un eşi Nesibe Karakum’u aradım.

Oda bu konuda konuşmak istediğini söyledi.

Evinin önünde olduğumu söyleyince kendisinin Tuzla Marina’da olduğunu belirtti.

Bende doğru bilgiyi almak için bir arkadaşım ile Tuzla Marina’ya gittim.

Nesibe hanım ve kızı ile Tuzla Marina’da konu hakkında sorularımı sordum. Telefonda gelin konuşacağım diyen Nesibe hanım son anda ne hikmet ise konu ile ilgili açıklamasını yazılı vereceğini beyan etti.

Öyle olunca bende geri döndüm.

Sonuçta bir soruşturma açılmıştı ve belki de soruşturmanın selameti için konuşmaktan da vazgeçmiş olabilir diye düşündüm.

Önceki gün bir bilgi daha geldi.

Sağlık Bakanlığı talimatı ile Darıca Farabi’de Başhekim Güneş ile ilgili bir yeni soruşturma daha açılmış.

İlimizdeki bir hastanenin başhekiminin de burada muhakkik olarak atandığını öğrendim.

Umarım gerek Sağlık Bakanlığından gelen müfettiş hanım, gerekse şimdi soruşturmacı olarak atanan başhekim bey yaşanan tüm olayları enine boyuna incelerler ve doğru kararı özgür iradeleri ile verirler.

Benim ve sağlık çalışanlarının kafasındaki şu soruları başhekim Güneş’e yöneltirler.

Anestezi Teknisyenleri yoğun bakımda çalışa bilir mi?

Evde Bakım Hizmeti Ekibi hem saha da hemde aynı anda Acil Serviste görev yapabilirler mi?

Başhekimin görevleri arasında çalışanlarına ortaya karışık bir şekilde, ‘Vatan haini’ demek suç değil mi?

Pandemi hastanesi olan hastanesine güvenmeyip Corona tedavisini devletin 112 Ambulansı ile Ankara’ya kendisini sevk ettirmek yasal mı?

Eğer ilimizde Corona teşhisiyle başka illere sevk edilmesi doğal bir prosedür ise kaç hasta bugüne kadar başka illere sevk edildi?

Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan’ın Başhekim Güneş ile ilgili gazetelere verdiği sevksiz gittiği haberi mi doğru, yoksa sevkli mi gitti?

Usulsüz görevlendirmeler halen sürüyor mu?

Başhekim Güneş’in Covit tedavisi gördüğü süreçte evinde istirahatli iken hastane evraklarına imza atmış mıdır? Atmışsa raporlu bir yöneticinin böyle bir yetkisi var mıdır?

Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde çalışanların Sağlık Hizmetleri Müdürü hanımefendi ile ilgili önce şikayetçi olduklarına dair tutanaklarından sonradan neden vazgeçtikleri araştırılmış mıdır?

Çetin Gürol / Bugün Kocaeli