Manisa İl Sağlık Müdürlüğünde görev yaptığı belirtilen 112 doktoru, CİMER üzerinden yaptığı başvurusu ile kadrosunun 4D sürekli işçi olarak değiştirilmesini istedi.

SON YAPILAN İŞÇİ ZAMLARINI HATIRLATTI

İşçilere yapılan son yapılan zam ve düzenlemelerin yanında, tekniker, att, temizlik personeli, şoför vs unvanlarında görev yapan sağlık çalışanlarının kendisinden daha yüksek maaş aldığını iddia eden hekim, "Son yapılan zamlar ve düzenlemelerden sonra bir çok personel bizimle aynı hatta daha yüksek maaş almakta (tekniker, att, temizlik personeli, şoför vs.) ancak tüm sorumluluk biz hekimlerin omuzundadır." dedi.


Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Maaşları Ne Kadar? Tediye - İkramiye ve Ek Ödeme Ne Kadar Alacaklar? 2022 Tüm Detaylar - TIKLAYIN


10 BİN TL KAZANCIM VAR

"Şuanda 6250 TL maaş + 2 kalemde yatan döner sermaye ile toplam 10 Bin TL bulmayan bir kazancım var." diyen 112 hekimi, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve nefret ortamını hatırlattığı CİMER talebinde "Ayrıca içinde bulunduğumuz şiddet ve nefret ortamında korka korka çalışıyoruz, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Dil bilen yurt dışına, bilemeyen ilk fırsatta kamudan istifa edip özel hastanelere geçmektedir. Şiddete karşı hiç bir önlem alınmadığı ve mesleki olarak umut görmediğim için 4d li ambulans şoförü olmak istiyorum. Kadromun 4d şoför olarak değişmesi mümkün müdür? mümkün ise nereye başvurabilirim? saygılarımla" dedi.

ESENLİKLER DİLERİZ

Sağlık Çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi yönündkei talepleri ilgili birimlere iletildiği belirtilen CİMER cevabında, hekime esenler dilendi.

Diğer taraftan 15 Ocak 2022 tarihinde de bir Eğitim Araştırma Hastanesinde uzman doktor olarak çalışan Hekim, maaşların eşitlenmesini gerekçe göstererek Sağlık Memuru olmak için Cumhurbaşkanlığına başvuru yapmıştı. "Uzman Doktor Maaşlar Eşitlendi Diyerek Sağlık Memuru Olmak İçin Başvurdu!" başlıklı haberimize TIKLAYARAK detayları okuyabilirsiniz.