saglik.gov.tr Uzantılı Maillere Gelen Büyük Dolandırıcılık Tehlikesi! saglik.gov.tr Uzantılı Maillere Gelen Büyük Dolandırıcılık Tehlikesi!

Son yıllarda SGK’nın SUT fiyatlarında istenilen artışları bir türlü yapmaması, araç yıkama ile mide yıkama arasındaki fark ile yeniden gözler önüne serdi. 

Mide Yıkama: 73 TL

SUT kodu 530320 olan mide yıkama işleminin hastane tarafından yapılan işlem puanı 124,21 olurken mide yıkamanın işlem tutarı ise 73,66 TL oldu. 

Araç yıkama: 300 TL

Ancak insanların aracı yıkatmak için gittiği oto yıkamalar da sadece iç yıkamanın bile 300 TL olduğu görülürken, mide yıkama işleminin ne kadar düşük tutarda SGK tarafından ödeme yapıldığı ortaya çıktı. 

Mide Operasyonu

1 mide yıkama= 1 araç yıkama

Yapılan hesaba göre, 4 mide yıkama işlemine ödenen para ile bir araba yıkama işlemine ödenen para ancak eşitlenebiliyor. 

SGK, Sosyal medyanın diline düştü

Araba Yıkama Ile Mide Yikama Tutari 1

Araba Yıkama Ile Mide Yikama Tutari 2

Oto yıkama ile mide yıkama arasındaki 4 katlık tutar farkının ardından sosyal medya geyikleride gecikmedi. Bazı kullanıcılar, oto yıkamanın daha özellikli bir işlem olduğunu, özellikle cilalama işleminin yapılabilmesi için üstün yeteneklere sahip olunması gerektiğini belirtilirken mide yıkama işleminde cilalama işleminin olmadığına dikkat çekti.