CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, enflasyonun gerçek rakamlarının yarısı kadar zam yapılan en düşük emekli maaşına ve hayat pahalılığının emekliler ile çalışanların gelirlerini erittiğine dair endişelerini dile getirdi.

İlgezdi, yazılı bir açıklama yaparak, emeklilerin geçim koşullarının her geçen gün daha zorlaştığını ve artan hayat pahalılığı nedeniyle birçok emeklinin tekrar çalışmaya başladığını belirtti.

TÜİK'in enflasyon verilerine göre, ocak ayından bu yana emekli aylıklarının, enflasyon karşısında bin 500 lira değer kaybettiğini ifade eden İlgezdi, 10 bin liralık bir emekli aylığının üç aylık enflasyonla birlikte alım gücünün 8 bin 500 liraya düştüğünü vurguladı. Ancak İlgezdi, iktidarın emeklilerin yaşadığı bu sıkıntıları görmezden geldiğini savundu.

Yoğun Bakıma Girerek Sağlık Personellerine Saldırdılar Yoğun Bakıma Girerek Sağlık Personellerine Saldırdılar

İlgezdi, iktidarın TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranlarına bile uygun bir emekli zammı yapmadığını belirterek, en düşük emekli maaşının enflasyonun yarısı kadar artırıldığını ve bu durumun emeklileri daha da zor duruma düşürdüğünü dile getirdi. Ayrıca İlgezdi, enflasyonun ilk üç ayda asgari ücretliyi de olumsuz etkilediğini, 2024'ün ilk üç ayında asgari ücretin alım gücünün 2 bin 550 lira azaldığını belirtti.

İlgezdi, çalışma ve sosyal güvenlik bakanının ara zam yapılmayacağını belirttiği asgari ücretlinin durumunu da eleştirerek, asgari ücretin alım gücünün ilk üç ayda ciddi şekilde azaldığını ve bu durumun asgari ücretlileri daha da zor durumda bıraktığını ifade etti. Son olarak İlgezdi, bu rakamların TÜİK verilerine dayandığını ve gerçek enflasyonun durumu daha da vahim hale getirdiğini vurguladı.