Olay Çarşamba günü meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Şehir Hastanesi Onkoloji servisinde tedavi gören kanser hastası yaşlı adam, servisten yoğun bakım ünitesine kaldırılacaktı. Sevk hazırlıkları yapılırken yaşlı adam yatağından düşerken imdadına oğlu yetişti. Ancak oğlu tek başına yaşlı babasını kaldıramayınca hemşire ve hasta bakıcılardan yardım istedi. Fakat sesini kimseye duyuramadığını iddia etti.

Hemşirelere sesini duyuramadığı için çileden çıktığı iddia edilen hasta yakını, hemşire odasına yöneldi. Hemşireleri kısır partisi yaparken gören hasta yakını öfkeden deliye döndü. Yüksek sesle gülüp eğlendikleri için gelen yardım seslerini duymadıkları iddia edilen hemşireler, kendilerini “Hastanın düştüğüne dair bilgimiz yok” diye savundu.

Hasta yakınları ve sağlık çalışanları arasında çıkan tartışma amatör kameralara yansıdı.

Hastane Yönetiminin skandal görüntülere ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Öte Yandan konuyla ilgili Kahramanmaraş Sağlıksen İl başkanı Bünyamin Mutlu Demirci açıklama yaparak, bazı haber sitelerinde  ve sosyal medya paylaşım sitelereinde yer alan Sağlık Çalışanlarımızın öğle yemeğinde yedikleri yemek üzerinden Kısır Partisi Yapıyorlar algısı oluşturmaya çalışılmakta ve Sağlık Çalışanlarımıza psikolojik şiddet uygulanmaktadır dedi. 

Demirci yaptığı  basın açıklamasında; "Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada son bir aydır Kahramanmaraş Sağlık Camiasıyla alakalı asılsız yıpratmaya yönelik haberler peş peşe pompalanmakta ve sağlık çalışanları toplumun gözünde itibarsızlaştırılarak sağlık kurumlarında kargaşa oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Son olarak Necip Fazıl Şehir Hastanesi Onkoloji Servisinde fedakarca görev yapan, hastalarının dertleriyle dertlenen, en sıkıntılı zamanlarında onlara bir anne bir kardeş şefkatiyle hizmet eden Sağlık Çalışanlarımızın öğle yemeğinde yedikleri yemek üzerinden Kısır Partisi Yapıyorlar algısı oluşturmaya çalışılmakta ve Sağlık Çalışanlarımıza psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Sağlık Çalışanlarımız Yedi gün 24 Saat hastalara fedakârca hizmet sunmaktadırlar. 

 İnsanın en doğal hakkı olan yemek yeme hakkını dahi Sağlık Çalışanlarımıza çok gören ve onları yıpratarak itibarsızlaştırmaya çalışan tüm kesimleri esefle kınıyoruz. Gece-gündüz demeden hastalarına ve hasta yakınlarına hizmet eden Fedakâr Sağlık Teşkilatımızın asil kadrolarını kirletme çabalarına asla seyirci kalmayacağımızı bu bağlamda Sağlık Çalışanlarımıza yönelik iftiralara karşı hukuki girişimler başta olmak üzere, bu sürecin sonuna kadar da takipçisi olacağımızın bilinmesi gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur..." dedi.

Onkoloji servisinde aylardır yatan hastalar ise yine yaptıkları açıklamalarda hemşirelerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hemşireler, Doktorlar burada gerçekten çok güzel çalışıyorlar diyen hasta yakını Dilber Göçmen, ‘’Biz burada bir aile gibiyiz. O gün çocuğun babası, oğluna sakin olmasını söyledi. Ancak o hemşirelerin üzerine yürüdü. Biz memnusunuz çalışanlardan’’ dedi.

Kahramanmaraş Tabip Odası: İddialar asılsız

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde geçtiğimiz hafta hasta ve hasta yakınlarıyla sağlık çalışanları arasındanda çıkan tartışmanın "Kısır Partisi" başlıklı haberle gündeme gelmesinin üzerine Kahramanmaraş Tabip Odası, sosyal medya hesabından bir duyuru yayınladı.

Son dönemlerde şehrimizde görev yapan hekimler ve sağlık çalışanları ile alakalı sosyal medyada ve bir takım basın yayın organlarında asılsız iddialar ortaya atılmakta, hekimlerimiz ve sağlık çalışanı arkadaşlarımız halkın gözünde yıpratılmaktadır.

Son olarak Necip Fazıl Şehir Hastanesinde insanın en temel ihtiyacı olan öğle yemeğinde yediği kısır üzerinden bir takım çevreler tarafından ‘’ Parti yapıyorlar ‘’ algısı oluşturulmaya çalışılmakta ve sağlık çalışanlarına bunun üzerinden baskı ve yıpratma politikası güdülmektedir.

Biz hekimler ve sağlık çalışanları Bayramı, hafta sonu, gecesi gündüzü olmadan ailesinden ve çocuklarından uzakta fedakarlık ederek büyük bir özveriyle çalışıyoruz. OECD Ülkelerine göre yarı sayıda hekimimiz ve sağlık çalışanımız olmasına karşın Dört kat fazla hasta bakmakta, 24 saat gözümüzü kırpmadan nöbet tutmakta ve can kurtarmaya çalışmaktayız.
Görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan hekimlerimiz ve sağlık çalışanları ne yazık ki her geçen gün daha fazla psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Kanunların caydırıcı olmaması ve alınan önlemlerin yetersiz kalması sebebiyle ne yazık ki her ay binden fazla sağlık çalışanı şiddete maruz kalmaktadır.
Sağlık çalışanlarına yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet olayları Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını alt üst etmekte ve bu da sağlık hizmeti alan tüm kesimleri hizmetin niteliği noktasında olumsuz etkilemektedir. Bu tip olumsuz haberlerin, psikolojik ve fiziksel şiddetin ve şiddet dilinin topluma hakim olmaması, halkımızın da içinde olduğu  vereceğimiz bir mücadele ile sağlanacaktır.

Hekim ve Sağlık çalışanlarına yönelik bu tarz eylemlerin son bulması için toplumumuzun bu konuda gerekli desteği ve duyarlılığı göstermesi ve sağlaması, çalışanlarımızın fedakarca ürettiği sağlık hizmetini olumlu etkileyecektir. Bizlerde sizler gibi etten kemikten yaratılmış, bazen bir anne, bazen bir baba, bazen de  bir evlat olan  biz hekimler ve sağlık çalışanlarına yönelik empati kurmanız ümidiyle, kamuoyu ve halkımıza duyurulur.