PANDEMİ sürecinde yüzlerce hastaya bakan sağlık çalışanları hastalara hizmetlerini harfiyen yerine getiren emek işçilerinin, maske ve elbise noktasında ihtiyaçlarının yeterince karşılanmayıp çalışanların mağdur edildiğini kamuoyu gündemine getirilmişti.

Alın terleri ile ekmeklerinin peşinde olan nice çalışanın, hak ve adalet ölçüsünün yeterince gözetilmemesinden dolayı huzursuz oldukları bilgileri gelmeye devam ediyor...

ADAM KAYIRMACI mantığın izlerinin görüldüğü Devlet Hastanesinde bazı doktor, sağlık çalışanları ile temizlik işlerinde de huzursuzluklar yaşandığı öğrenildi. YÜZÖLÇÜMÜ hesabına göre temizlenecek alanlara personel ayrılırken, bir takım bağlantı kuranların masa başlarına ve rahat yerlere kaydırıldıkları iddia ediliyor.

Temizlik işlerinin yapılmasında ise, haksızlıklar olduğu hatta bir kişinin birkaç kişilik işi yaptığı ve bu vesileyle adaletsizliklerin görüldüğü öğrenildi.

Doktor ve hemşirelerde de konu bu şekilde ayrıca ek ödenek anlamında pandemi süresince verilen ödemelerin ise adamına göre verildiği iddia ediliyor. Haklarında soruşturma açılan başta hastane yetkilileri olmak üzere sağlık çalışanlarına dosyalarının ya kapatıldığı yada sümen altı edildiği iddia ediliyor. Özellikle haberlerimiz sonrası soruşturma açılan kişiler hakkında ne yapıldı bu neden açılmıyor.  

Hastane yetkililerinin kendi durumlarını düşündüğü hatta bazı yöneticilerin görevden alınma durumlarını bildikleri ve kendilerine rahat aile hekimlikleri aradıkları gelen bilgiler arasında, hastane yöneticilerin bir an önce emek işçileri arasında adaleti acilen tesis ederek, çalışma huzurunu sağlamaları bekleniyor.

CT HABER