Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber’de katıldığı programda; kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme statülerini tek tipe indireceğiniz dedi. Bakan Bilgin, “kamu görevlilerinin tüm haklarını sözleşmeli olanlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz” dedikten sonra çalışmanın bu ay sonunda biteceğini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu açıklamasıyla mevcutta birden fazla türde olan sözleşmeli tiplerinin teke indireceğini açıklamıştır.

TÜM SÖZLEŞME TÜRLERİ TEKE İNDİRİLECEK!

Bilindiği üzere kamuda şu anda 4/B sözleşmeli, Belediye mevzuatına göre sözleşmeli çalışanlar, teşkilat kanunlarına göre sözleşmeli çalışanlar (Diyanet, Sağlık ve MEB) ve 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli çalışanlar olmak üzere çok sayıda sözleşmeli statüde istihdam yapılmaktadır. Bakan Bilgin bugünkü açıklamasıyla bu sözleşme statülerini teke indirileceklerini açıklamaktadır.

SÖZLEŞMELİLERE GÖREVDE YÜKSELME VE DİĞER HAKLAR VERİLECEK!

“Kamu görevlilerinin haklarını onlara vereceğiz” sözüyle de kadrolu personelin sahip olduğu örneğin görevde yükselme, nakil, yurtdışına gitme gibi bazı hakların sözleşmeli personele de verileceğini belirtmektedir.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in “kadro tahsis edeceğiz” açıklamasıyla ise, halihazırda Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığında uygulanan 3 + 1 sözleşmeli personel hakkının diğer kurumlardaki sözleşmeli personele de tanınacağını ima etmektedir.

Uzmanların aktardığına göre; hazırlanacak kanun teklifinde tüm sözleşmelilere kadro verilebileceğini ancak kamuya sözleşmeli statüsünde personel alımına devam edileceğini, yeni girecek sözleşmeli personelin de Bakan Bilgin'in bahsettiği haklara sahip olacağı belirtiliyor.