Bunun üstüne Aydın Hekim Odası Yönetim Kurulu da Sıhhat Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya sıhhat çalışanlarının taleplerini içeren bir mektup gönderdi. Aydınlı tabipler yeni dönemde birçok yenilik yapılması mevzusunda beklentilerini bakan Koca’ya ilettiler.

“İNSAN YAŞAMINA EN ÜST DÜZEYDE SAYGI GÖSTERMEKTEYİZ” 

Aydın Hekim Odası Yönetim Kurulu imzasıyla gönderilen mektupta “Sayın Bakanım, bir doktor için en onurlu makamlardan birine atandınız. Hayırlı olsun. Meslektaşlarımızdan biri olarak, mesleğimizin ne zor bulunduğunu elbet en iyi bilenlerdensiniz. Gece-gündüz çalışılan dersler ve uykusuz nöbetlerle bu unvan elde edildi. Okul bitince daha kolaylaşmadı yaşantımız, sorumluluğumuz arttı. Hastalarımız için öğrenmeye devam etmemiz gerekiyordu. Hastalarımız için nöbet tutmaya devam etmemiz gerekiyordu. İşimiz insan sağlığı idi. Hekimler, yüz senelerdir bu şekilde çalıştılar, çalışacaklar. İnsanlık var oldukça. Yemin ettiğimiz şeklinde, görevimizle hastamız arasına; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik fikir, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeden insan yaşamına en üst düzeyde saygı göstermekteyiz” ifadeleri kullanıldı. 

“HEKİMLER HAK ETTİKLERİ STATÜYE KAVUŞMALIDIRLAR”

Mektubun devamında ise şu ifadeler yer aldı: “Hekimlik, bir tek para için yapılabilecek bir meslek değildir. Hekimlik vicdandır, vicdanın sesidir. Bu yüzden de, hekimler toplumda hak ettikleri statüye kavuşmalıdırlar. Bakanım, siz şu anda, tam da bu aşamada, oldukça mühim bir katkı sunabilecek durumdasınız. Meslektaşlarınıza hak ettikleri emeklilik haklarının verilmesini sağlayabilirsiniz. Yıpranma payının tüm meslektaşlarınıza uygulanmasını sağlayabilirsiniz. Sağlıkta Sertlik Yasasının bir an ilkin hayata geçirilmesini sağlayabilirsiniz. Bakanım, gelecek günlerde çıkarılacak Poşet Yasayı hepsi ile ilgili bir fırsata çevirebilirsiniz. Emanet aldığınız yeni görevinizin sorumluluğu oldukça fazladır. Meslektaşlarınızın haiz çıkmanızı ve hekimliği onurlandırmanızı bekliyoruz. Bu düşüncelerle, yeni görevinizde başarılar diler, saygılarımı sunarım.”