Giresun, Samsun, Bursa gibi İl Sağlık Müdürlükleri banka maaş promosyon sözleşmesi ile ilgili gerekli adımları atarak sözleşme feshine karar verirken Ankara İl Sağlık Müdürlüğü promosyonda patinaj çekmeye devam ediyor.

2 gün önce açılan Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin açılış programına yoğunlaşan Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün sağlık çalışanlarının umutla beklediği promosyon görüşmelerinde bir adım yol alamadı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI VURDUMDUYMAZLIĞA İSYAN EDİYOR

2019’da yılında yapılan protokolün komik tutarı sonrasında Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile TEB arasında imzalanan maaş promosyonu 41.500 TL olunca sağlık çalışanları haklı olarak isyan ediyorlar. Ayrıca Eskişehi’de Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 8 Bin 530 kişiyi kapsayan banka promosyon anlaşması, Akbank ile 3 yıl için 35 Bin TL olarak imzalandı. Öte yandan pek çok ilde maaş promosyonları iptal edilmeye başlanmasına rağmen Ankara İl Sağlık Müdürürlüğünün bu yönde çözüm üremediğini üzülerek izliyoruz. Oysa ki daha geçtiğimiz gün Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü promosyon anlaşmasını günümüz şartlarına uygun bulmadığı için tek taraflı fesih edebildi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ OLDUĞU YERDE SAYIYOR

Bankaların Genel Müdürlüklerinin Ankara’da olduğu düşünüldüğünde Ankara’ya kilometrelerce uzaktaki sağlık müdürlüklerinin promosyonda çözüm üretirken Ankara’nın merkezindeki Sağlık Müdürlüğü’nün promosyonda olduğu yerde sayması sağlık çalışanlarının beklentilerini hüsrana uğratmış durumda.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUHATAP BULAMIYOR

Sözleşme yenilenmediği ya da iptal edilmediği için her geçen gün hak kayıpları artan sağlık çalışanları ne olumlu ne de olumsuz herhangi bir cevap alamıyor.

Özellikle sendika temsilcilerini promosyonla ilgili sorularını yönelten sağlık çalışanlarının aldıkları tek cevap ise görüşmeler sürüyor. 2 aydır hangi görüşmenin, hangi kriterlere göre yapıldığı, sürecin ne zaman sonlanacağı ise tamamen muallak.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Ülke gündemini meşgul eden ve sağlık emekçilerinin merakla beklediği promosyona ilişkin kamuoyuna hiçbir bilgilendirme ve açıklama yapılmaması ise ayrı bir tartışma konusu oldu. Bu haliyle personelin maruz kaldığı devasal maddi kaybın temini için Ankara İl Sağlık Müdürlüğünü göreve davetediyoruz.

Başka sağlık çalışanlarını temsil ettiklerini söyleyen sendikalar olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü’nde promosyonla ilgili yetkili makamların sağlık çalışanlarının haklı beklentilerine cevap vererek promosyon sürecini tamamlamaları bekleniyor.