Aralık ayında TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ancak daha sonra geri çekilen kanun teklifinin meclis gündemine mayıs ayında alınıp alınmayacağını merak konusu oldu.

ELİTAŞ: MAYIS AYINDA TBMM'YE GELECEK!

En tepeden başlayarak hükümetin hemen hemen her kademesinden aylardır her hafta söz verilmesine rağmen bir türlü gerçekleşmeyen sağlık çalışanları maaş iyileştirmesi hakkında AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş yaptığı açıklamada Mayıs ayında düzenlemenin yapılacağını söylemişti.

Ak Parti'nin hazırladığı düzenlemeye göre doktor ve diğer sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınacağı, sabit ek ödemelerin kayba yol açmaksızın emekliliğe yansıtılacağı düzenlemenin mayıs ayında TBMM'ye getirileceği Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş tarafından duyurulmuştu. "HABERTÜRK: Sağlıkçıların Maaş İyileştirmeleri Teklifi Önümüzdeki Günlerde TBMM’ye Sunulacak" başlıklı habere TIKLAYARAK detaylara erişebilirsiniz.

BU HAFTA MECLİS GÜNDEMİNDE YER ALMADI

Mayıs ayının son haftasına girdiğimizde TBMM gündeminde öğrenci affı, hemşirelere 3600 ek gösterge ve dezenformasyonla mücâdele kanun tekliflerinin olacağı lâkin hekim maaş iyileştirmesi ile ilgili düzenlemenin gelmeyeceği öğrenildi.