Samsun İl Sağlık Müdürlüğünün yürüttüğü promosyon görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı. Bugün yapılan toplantının ardından Banka İle Sağlık Müdürlüğü prensip anlaşmasına vardı.

Yapılan Promosyon görüşmelerinde; İl Sağlık Müdürlü ve yetkili sendikaların katılımıyla oluşturulan komisyon ve Banka Yetkilileri ile anlaşmaya varıldı.

Anlaşmanın toplam 3 yıl süreli olduğu ve 27 Bin TL üzerinden prensip anlaşmasının sağlandığı öğrenildi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve yetkili sendikaların katılımıyla oluşturulan komisyon ile banka arasında yapılan promosyon görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Samsun'da görev yapan 14 bin 657 sağlık çalışanına tek seferde 27 bin TL maaş promosyonu ödemeyi kapsayan anlaşmada imzalar atıldı. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü binasında yapılan anlaşmaya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, komisyon üyeleri ile banka yetkilileri imza attı.

Yapılan anlaşmaya göre;

1 yıl ilaveli olarak ve ceza şartı olmaksızın, her bir çalışana Kasım ayında 27.000 TL ödenecek. Prensip anlaşması sağlandı.

Diğer taraftan geçtiğimiz gün banka promosyonu sözleşmesinin güncellenmesiyle ilgili Banka'nın çözüm üretmemesi nedeniyle Karaman İl Sağlık Müdürlüğü 13 Ekim 2022’de yeni banka promosyon ihalesi yapma kararı almıştı.