TÜİK’in açıkladığı 2021 yılı Nisan ayı enflasyon rakamlarına göre Mart ayında yıllık %16,19 olan tüketici enflasyonunun Nisan ayında 1,68 arttığına vurgu yapan Taşkın, 2021 yılı için memura verilen yıllık maaş zam oranına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Memura, emekliye yıllık %6 zam verenlerin, 2 yıl içinde doğalgaza ve elektriğe gelen zamları ve gıdadaki artışları da dikkate almaları gerekir. Enflasyon %17’ye çıkmış, maaşları eriyerek ceplerinden zarar etmişler, hâl böyle iken emekliyi, memuru enflasyona ezdirmenin, ve komik maaş zamlarıyla yoksulluğa köle etmenin sosyal devlet ilkeleriyle bağdaşmadığını bütün ekonomistler söylüyor.

Doğalgaz ve elektrik bedellerini ödeyemediği için kesilen, kirasını ödeyemeyen ve zor şartlarda yaşamaya çalışan emekli ve memura yoksulluk sınırının üstünde insanca yaşayabileceği bir ücret politikası belirlenerek adil bir sisteme geçilmelidir.

Kamu çalışanlarına ve özellikle salgınla ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarının ek ödeme ve nöbet ücretleri günün şartlarına göre iyileştirilmeli, pandemi sürecinde alamadıkları ya da kısıtlı aldıkları ek ödemelerin tam olarak ödenmesi ve tüm çalışanları memnun edecek adil bir ek ödeme sisteminin getirilmesi gerekiyor.

Tüm kamu çalışanlarına ve özellikle salgın sürecindeki üstün ve başarılı hizmetleri nedeniyle sağlık teşkilatlarında çalışan tüm personele seyyanen ek zam verilmesi ayrıca bayram ikramiyesi verilerek maaşlarında meydana gelen kayıpların telafi edilmesini istiyoruz. Sayın yetkililerin sesimizi duymasını ve bu sıkıntıların giderilmesi yönünde acil çalışma başlatılmasını istiyoruz.