Pandemi ile devreye giren tavandan ek ödeme uygulaması Eylül ayı itibariyle sona erdi. Birçok sağlık çalışanı sosyal medyadan pandeminin devam ettiğini dile getirerek tavan ek ödeme uygulamasının sonlanmasıyla beraber aldıkları komik ücretleri paylaşmaya devam ediyor. 

Riskli birimde çalışan lisans mezunu sağlık çalışanı tavan uygulaması ile 1600 TL ile 2000 TL civarında ek ödeme alıyordu. Tavan uygulamasının sona ermesiyle sağlık çalışanlarının alacakları ek ödemenin oranı da düştü.

Konuyla ilgili saglikpersoneliHABER.NET'e gönderilen bir mesajı paylaşıyoruz.

Pandemi ek ödemesi bu ay bitti ve her zamanki normale 24-25 bin vaka varken 0.50 krş yatırılıyor. Bu döner sermaye Beykoz Devlet hastanesinin günlük 1000-1500 hastaya hizmet veren aktif pandemi hastanesi olan Acil Servis Hemşiresinin döner sermayesidir. 0.50 krş bir hakarettir. Bir çok kişi hiç döner sermaye alamadı. Biz döner sermaye sisteminin mağdurlarıyız. En düşük memur maaşını almaktayız. Bir insanın en değerlisi olan sağlık konusunda hizmet veren bir topluluğun sesi olun. Güzel bir haber yapmanızı bekliyoruz sağlıkçılar olarak. Teşekkürler.

Sağlık çalışanları tavan ek ödeme uygulamasının devam etmesini isterken gözler Sağlık Bakanlığına çevrildi.