Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından 210 kamu idaresinde yaklaşık 2 milyon 900 bin kamu çalışanın maaşının elektronik ortamda ödendiği hatırlatıldı.

Diğer taraftan Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü bugünkü resmi gazetede yayımlanan memur maaş artışıyla ilgili düzenleme sonrasında “mali ve sosyal haklara” ilişkin genelge yayımladı.

15 Ocakta yatacak maaşlar % 16.48 zamlı yatacaktır. Ayın 15'inden sonra sistem açılarak, 14 günlük farklar ve %13.52 zamlı maaşlar sonra yapılacaktır.  1. Basamak sağlık kuruluşlarında görev yapanların hem Taban hem de Teşvik ödemeleri maaş artış zammından yararlanırken 2. ve 3. Basamak sağlık tesislerinde görev yapanların sadece Taban ödemelerine maaş zammı yansıyacak.

Memur ve emekli maaş zammına ilişkin kanun Resmi Gazetede yayımlandı.

2023 YILI OCAK AYINA AİT MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN GENELGE ( Sıra No: 4)

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmenin İkinci Kısım Birinci Bölümünün 5 inci maddesinin vermiş olduğu yetkiye dayanılarak 1/1/2023-30/6/2023 döneminde geçerli olmak üzere uygulanacak katsayılar, sözleşme ücreti artış oranları ve ücret tavanları ile ortalama ücret toplamı üst sınırının belirlendiği "2023 Yılı Ocak Ayına Ait Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Genelge" ekte yer almaktadır.