Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İş Bankası maaş promosyon protokolüne ek promosyon sözleşmesi yapılması konusunda anlaştı.

İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Yöneticilerinin yoğun çabaları sonucunda, İş Bankası teklifini revize ederek 15 ay için 13.500 TL promosyon anlaşması yapılması kararlaştırıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamada;

Üniversitemizde görev yapan toplam 2 bin 785 akademik ve idari personelimize, ek sözleşmenin yürürlüğe gireceği 15.11.2022 tarihi ile en geç 30.11.2022 tarihi arasında defaten 13 bin 500 TL’lik ek promosyon ödemesi yapılacak.

"26.03.2024 tarihinde sona erecek Maaş Ödeme Protokolü’ne ek olarak imzalanan ve 15 aylık süre için geçerli olacak sözleşme kapsamında maaş promosyon ücretleri,  Üniversitemizde görev yapan akademik ve idari personelin lehine iyileştirilmiş oldu. Böylelikle ek promosyon ücreti, her bir personelimizin hesabına aylık 900 TL gelir olarak yansımış olacak." ifadelerine yer verildi. 

Furkan Özübek: Anlaşmadan Memnunuz!

Promosyon anlaşması ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, yapılan anlaşma dolayısıyla memnun olduklarını ifade etti.

Sendikalarının mücadeleyi devam ettireceğini ve çalışanların haklarını alması için çalışmalarını sürdüreceğini söyleyen Furkan Özübek, üniversitedeki promosyon meselesinde olduğu gibi çalışanların talep ve sorunları ile ilgili her konuda, tüm platformlarda var güçleriyle mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

“15 ay için 13500 liralık anlaşma yapılmasını sağlayan Sayın Rektör ve üniversite idarecilerine teşekkür ederim” diyen Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Özübek, “çalışanlara hayırlı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.