Asgari ücrete 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere %25 oranında zam yapıldı. Yapılan zam sonrası vergi muafiyetinden kaynaklı memur maaşlarına 300 liralık artış yansıyacak.

Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayında açıklanan asgari ücret net 5500 TL olarak duyuruldu.

TÜM KAMU ÇALIŞANLARI FAYDANALACAK

Aralık ayında başlayan tüm çalışanların ücretlerinin asgari ücret kadar olan kısımlarından vergi alınmaması uygulaması aynen devam edecek. Çalışma Bakanı Bilgin uygulamayla ilgili şöyle konuştu: "asgari ücretin bütün ücretlilerde vergi dışı bırakılması bugün açıklanan asgari ücret rakamına da yansıyacaktır. Bütün kamu çalışanlarıda ortalama 300 - 350 TL buradan bir gelir elde edecektir." dedi. 

Asgari ücret ara zammı açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Ofisi'nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte bir araya gelerek açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'muz çalışmalarını yaptı, emekçilerimizi enflasyona karşı dün koruduğumuz gibi bugün de koruyacağız" dedi.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "Asgari ücret bir başlangıç hedefidir. Belirlenen rakamın üzerine çıkma imkanı olan işletmelerimize üzerine çıkılmasını istirham ediyorum. Tüm çalışanlarının ücretlerinin asgari ücrete kadar olan kısmından vergi alınmaması konusu devam edecek" diye konuştu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Umarım bugünkü rakam toplumu memnun edecek bir rakam olur" şeklinde konuştu.