Şehir hastanelerinin inşaatlarındaki firmalara ödenen paraların bütçeye oluşturduğu ek yüklerin bahsedildiği sırada söz alan Ak Partili Milletvekili Aydemir, “şehir hastaneleri bütçe de yük oluşturuyor ise memur maaşları da yük” dedi.

"HERŞEYİN BÜTÇEYE YÜKÜ VAR"

Milletvekili Aydemir “şehir hastanelerini tabii ki mutlaka bütçeye bir yükü var, her şeyin bütçeye bir yükü var. Memur maaşlarının var yani aklınıza ne geliyorsa devletin ödediği her şeyin bütçeye bir yükü var ama bu yük getiriyor demek devletin diğer işlemleri, diğer işleri yapmayacağımı anlamına gelmiyor” açıklamasında bulundu

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu‘nda doktorlara yeni ceza tartışmaları gölgesinde sağlık çalışanlarının özlük haklarında düzenlemeyi öngören kanun teklifi kabul edildi.

ÇALIŞANLAR CEZALANDIRILACAK

Sağlık Bakanlığındaki çalışanların performansa dayalı ek ödemelerinin ödenmesi konusunda inceleme heyeti kurulmasına dair teklifle ilgili muhalefet milletvekillerinin itirazları yükseldi. İtirazlar ışığında kabul edilen düzenlemeye göre Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kuruluşlarında ek ödemelerle ilgili bir inceleme heyeti oluşturulmasına karar verildi. Kurulacak heyetin, çalışanların durumunu inceleyerek ek ödemeden kimin hangi oranda yararlanacağına dair karar vermesi hedefleniyor. Objektif olmayan kriterlere göre sağlık çalışanlarının cezalandırılacağını bildiren muhalefet milletvekilleri ise düzenlemeye karşı çıktı.

TEPKİ GELDİ

Milletvekili Uğur Aydemir'in memur maaşları bütçeye yük açıklamasına sosyal medyadan memurlar tepki gösterdi. "600 milletvekili + danışmanları + meclis lokantasında bedavaya yakın yemekler + meclis lojmanları + 120.000 makam aracı ve bir dönem milletvekilliği" ile emeklilik hakları bütçeye yük değil ama 3 kuruş maaşı olan gariban memur bütçeye yük şeklinde eleştiriler yapıldı.