Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, Osmaniye Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısında teşkilat mensuplarıyla buluştu.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Durmuş, birlik ve beraberlik içerisinde yapılan sendikal mücadelenin başarıyla sonuçlandığını, 6. Dönem Toplu Sözleşme’de sağlık ile sosyal hizmet çalışanlarının yüzlerini güldürecek kazanımlara imza attıklarını dile getirdi. 

İdari izinli günlerde tüm kamu çalışanları izinli iken sağlık çalışanlarının ne izin kullanabildiğini ne de nöbet ücreti alabildiğini hatırlatan Durmuş, bu haksızlığa da son verildiğini ifade etti. Sağlık çalışanlarının idari izinli günlerde ya izin kullanacağını ya da nöbet ücreti alacağını belirten Durmuş, dini bayramlarda nöbet ücreti oranının yüzde 25 artırıldığını ve buna resmi bayramlarında dahil edildiğini bildirdi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi”

3600 ek gösterge hakkında da konuşan Durmuş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in verdiği mücadele ile emekli maaşı ve emekli ikramiyesinde artış yaşanmasını sağlayacak 3600 ek göstergenin 2022 yılında yapılacak çalışma ile neticelendirileceğini belirtti. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e talimat verdiğini hatırlatan Durmuş, şunları söyledi:

“Yıllardır mücadelesini verdiğimiz 3600 ek gösterge, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile çözüme kavuşacak. Memur-Sen’in de içinde olacağı bir çalışma ile 3600 ek gösterge 2022 yılı içerisinde tamamlanacak. Yapılacak çalışmada, 3600 ek göstergeden tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yararlanması için mücadele edeceğiz. Nasıl öğretmen dendiğinde matematik, tarih, kimya diye ayrım yapılmıyorsa, sağlık çalışanları arasında da ayrım yapılmamalıdır. 3600 ek göstergenin tüm çalışanları kapsaması için mücadele edeceğiz.”