Öz Sağlık-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Bekir Başak, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, doktorun herhangi bir neden olmaksızın güvenlik görevlilerine hakaret ettiğini ve bu nedenle hukuki süreç başlattıklarını belirtti.

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Başak, olayın 4 gün önce gerçekleştiğini ve doktorun saldırısına maruz kalan güvenlik görevlilerinin masumiyetlerine vurgu yaparak, olayın ardından sendika olarak harekete geçtiklerini ifade etti. Başak, "Hastanede görev yapan bir doktorun, herhangi bir sebep olmaksızın güvenlik görevlilerimize saldırması kabul edilemez bir durumdur. Bu olayın peşini bırakmayacak, hak arama mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Öz Sağlık-İş Sendikası, olayın ardından doktor hakkında başlatılan hukuki süreci yakından takip edeceklerini ve adaletin yerine getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Başak, sağlık çalışanları arasında böyle olayların yaşanmasının hem meslek etiğine hem de kamu güvenliğine zarar verdiğini sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Hastanesi yönetimi de olayla ilgili olarak inceleme başlattıklarını açıklarken, hastane içerisinde benzer durumların yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya söz verdiler. Olayın detayları ise hukuki sürecin ilerlemesiyle birlikte netlik kazanacak.