Fazla Mesai ve İzin Sisteminde Kamuda Yeni Dönem Resmen Başladı Fazla Mesai ve İzin Sisteminde Kamuda Yeni Dönem Resmen Başladı

Türkiye'de hükümetin, 1 Mayıs itibarıyla sona eren 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının ardından farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalıştığı belirtiliyor. 

Yetkili: hükümet bu konuda adımlar atacak

Konu hakkında bilgi sahibi bir üst düzey yetkiliye göre, hükümet bu doğrultuda adımlar atmaya hazırlanıyor.

Farklı gelir grupları için yeni tarife düzenlemesi

Bloomberg'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir süredir farklı gelir grupları için doğalgaz ve elektrik tarifelerinde değişiklik yapma planı üzerinde çalıştığını belirtti. 

Düşük gelirlileri rahatlatacak

Yetkili, hükümetin düşük gelirli haneleri daha uygun fiyatlarla desteklemeyi amaçladığını ve bu yeni uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceğini ifade etti. 

Geçen yıl kritik seçimler öncesinde, hükümet yaklaşık 20 milyon haneye bir yıl süreyle ayda 25 metreküpe kadar ücretsiz doğalgaz verme sözü vermişti. Ancak bu uygulama 1 Mayıs'ta sona erdi ve Merkez Bankası'nın analizine göre, bu durumun aylık enflasyona 0,7 puanlık bir ek yük getirebileceği belirtildi.