Pandemi ile birlikte güzellikler bekleyen sağlıkta çalışanlar, deneme telafi çalışmaları ile yerinde sayarken, istatistiksel gerileyerek son iki yılın kaybedenleri oldular.

Sabit, ek ödeme, tavan, taban, katsayı kelime kargaşalar içerisinde, aslında elde birşey yoktu, çarp, çıkar topla elde var, hiçbirşey (0)

Sabit denen ödeme kaleminin genel bütçeye aktarılması, hatta arttırılarak maaş kalemine mahsup edilmesi, ardından hatırı sayılır ek ödeme verilmesi gerekirdi.

Sağlıkta çalışanlar bordrolarını ifâde edemiyorlar, çünkü telaffuz edilen reel olmayan rakamlar karşısında bordro rakamları inandırıcılığını kaybetmiştir.

Pandemide gelinen noktada mutasyona uğrayan, değişiklik arz eden, latin alfabenin harfleri ile isimlendirilen, delta varyantı, beta varyantı, mu varyantı, vesaire vesaire... Bu gidişle latin alfabesinin harfleri sayısınca, nereye gittiği belli olmayan varyantlarını görebileceğimiz, Allah göstermesin, bizi neyin beklediğini bilemediğimiz bir belirsizlik içerisinde sağlıkta çalışanlar.

Bakanımız Dr. Fahrettin Koca nın deyimiyle; sağlıkta çalışanlar daha fazlasını hâk ediyorlardı, lâkin mevcut olanı da kaybettikleri aşikardır.

Likapa