Yılmaz, bütçe giderlerinin yaklaşık 11 trilyon 89 milyar lira, bütçe gelirlerinin ise yaklaşık 8 trilyon 437 milyar lira olarak tahmin edildiğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi Basın Bilgilendirme ve Bütçe Bağlama Toplantısı"na katılan Yılmaz, önemli bütçe bilgilerini paylaştı. 

Cevdet Yılmaz, hükümetlerinin eğitimle birlikte sağlığa en fazla önem verdiği alanlardan biri olduğunu vurguladı. 

Yılmaz, 2022 yılında hekimler ve diğer sağlık personelinin mali haklarına yapılan iyileştirmeleri anlattı. Özellikle hekimlerin sabit ek ödemelerinin merkezi yönetim bütçesine alındığını ve yeni bir ödeme unsuru olan taban ödemelerinin getirildiğini belirtti. 

Emekli aylıklarının da önemli ölçüde artırıldığını dile getiren Yılmaz, vatandaşların sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla sağlık hizmetleri için 779,6 milyar lira kaynak ayırdıklarını ifade etti. 

TABAN ÖDEME GETİRİLDİ!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:

2022'de başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık personelimizin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alındı ve taban ödeme adı altında yeni bir ödeme unsuru getirildi. Hekimlerimizin mali haklarının yanında emekli aylıkları da önemli oranda artırıldı.

ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu ve yükseköğretim kurumlarının döner sermayeleri ile yapılacak sağlık harcamalarını da dikkate aldığında, sağlık alanına toplamda 1 trilyon 650 milyar lira kaynak ayrıldığını belirtti. Yılmaz, sağlık alanında yapılan iyileştirmelerin ve bütçeye ayrılan kaynakların önemine vurgu yaptı.