"Başhekimi olarak, hastanemizdeki personelin görev yerinde değişiklik yapma yetkim olduğunu düşünerek bir karar aldım. Ancak bu kararımı beğenmeyen ve sendika üyesi olan bazı personel, eski görev yerlerine dönmek için mahkemeye başvurdu. Mahkeme süreci içindeki yazışmalarda eksiklikler tespit edildi ve kararımız bozuldu. Bu nedenle eksiklerimizi düzelterek kararımızın uygulanmasını istedik.

Ancak bu talebimiz memnuniyetsizlik yarattı ve bazı personel, sendika temsilcileri eşliğinde makamımda bana tehditlerde bulundu ve hakaretlerde bulundu. Bu olayın ardından kendileri hakkında yasal işlem başlattım ve dava süreci devam ediyor.

Görevim süresince, hastane içinde ihtiyaç doğrultusunda birkaç görev değişikliği yapmışımdır. Bu, her idarecinin görevini yerine getirmesi gereken rutin bir işlemidir ve yasalara uygun bir şekilde gerçekleşmiştir.

Söz konusu personel ve sendika başkanının olayı kamuoyuna çarpıtarak yansıttığına inanıyorum. Bu durumun netleşmesini bekliyor ve kamuoyuna saygılarımı sunuyorum."

Başhekim Adil Çelik'in yaşadığı bu olayın ardından, dava sürecinin nasıl sonuçlanacağı ve hastanedeki görev değişikliklerinin nasıl devam edeceği merak konusu olmaya devam ediyor.