Kantinlerin pahalı kiralandığını ve bu durumun fiyatların yüksek olmasına neden olduğunu belirten Demirel, “Peki, kantinleri pahalı kiralarken aklınıza gelmedi mi fiyatların uçuk olacağı?” sorusunu yöneltti. Ayrıca, vatandaşların hastanelere sağlık bulmaya geldiğini, açlıktan bayılmaya değil, bu nedenle başhekim onaylı tarife uygulanması gerektiğini ifade etti.

Hastane yönetimlerinin kantin kira bedellerini düşürmeleri durumunda fiyatların da düşeceğine dikkat çeken Demirel, bu konuda aç gözlülük yapılmaması gerektiğini belirtti.

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

“Hastaneler turistik mekânlar değildir” ifadesini kullanan Demirel, hastanelerin kamusal hizmet sunduğunu ve kantinlerin vatandaşlara uygun fiyatlarla hizmet vermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kantin ihalelerinin yüksek kira bedelleri nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu ifade ederek, “İnsanları devlete düşman yapmak için mi kantin ihalelerinin kira bedellerini artırıyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Sağlık Bakanlığı'nın 2011 yılında yayınladığı bir genelgeyi hatırlatan Demirel, başhekimlere fiyatların kontrol edilmesi ve çevredeki diğer market ve dükkânlarla karşılaştırılmasını istediğini belirtti. Demirel, bu konuda yapılan denetimlerin ve önlemlerin artırılması gerektiğini dile getirerek, hastanelerin vatandaşları mağdur etmemesi için gerekli düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.