Özgür Yıldırım tarafından yapılan açıklamada;

Değerli dostlar ve kıymetli yolarkadaşlarım...

Yıllardır sağlık emekçilerinin hakkı ve hukuku için mücadele verdiğimizi başta tüm sağlık çalışanlarının ve emek mücadelesi veren meslektaşlarımız bilmektedir.
Sendika içerisinde ve dışarısında hertürlü hainlik ve illegal yapılanmanın karşısında olduk.
Çok mücadele ettik ve yıllardır iftiralara maruz kaldık.
Sendikal mücadele de yarışı kaybedenler hertürlü yalanı ve iftirayı dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir.
Yüreği olmayan yüreksizler sahte isimli dilekçelerle algı operasyonu yapmaktadırlar.
Bu zavallı Müfteriler e sesleniyorum
“elinizden geleni ardınıza koymayın, fetö ile mücadelemiz dünden daha azimli ve kararlı şekilde devam edecek”.
İtibar cellatlığına soyunan her kim veya kimlerse şahsımıza yaptığınız iftiralar yetmezmiş gibi çevremize zarar vermenize müsade etmeyeceğim.
Dün fetönün yayın organlarını kullananlar,cemaat toplantılarından çıkmayan  kendilerine makam kapabilmek adına hertürlü fırıldaklık çevirenler 
Bugün vatansever Bugün devletin en has  adamları olmuşlar... 

Kimse kusura bakmasın 15 temmuzda sağlık bürokrasisinin yöneticileri,
kimleri ne şekilde kurtarıp hangi makamlarla ödüllendirildiği,
Emniyet teşkilatında fetö den firar olanların referansıyla mesleğe geri dönenlerin de kimler olduğu,
dün sağlık sistemini dizayn edenler ve sağlıktaki fetö yapılanmasının başını çekenler hangi yöneticiler tarafından isimleri sümen altı edildiğini sormak gerekiyor.
Dün olduğu gibi bugünde duruşumuz bellidir.Şahsım ve yönetimim üzerinden Sağlık Sen  saldıranlar şunu iyi bilmelidir.
Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi “Memur-Sen'in Akif İnan'ın hayallerini gerçekleştirdiğini görüyoruz.Memur-Sen ülkemizin en etkili, en güçlü sivil toplum örgütü olarak mili irade ve demokrasinin sancaktarlığını yapıyor.Türkiye'nin daha büyük, müreffeh, güçlü bir ülke olması için gecesini gündüzüne katarak çalışan Memur-Sen 15 Temmuz'da olduğu gibi milli iradeye canı pahasına sahip çıkan, darbecilere meydanları dar eden büyük bir ailedir" 

Dün olduğu gibi bugünde 
Sağlık Sen olarak Memursen olarak “meydanları dar eden büyük bir aileyiz”duruşumuz bellidir.
Milli iradenin yanında olmanın demokrasiye inanmanın bedelinin hertürlü ödemeye hazırız.

Dün hain darbe girişiminin uşakları bugün ortalığın durulmasını bekliyorlardı.
Ortalık duruldu Şimdi operasyon hesabı yapıyorlar.
Kriptocu virüslara Sesleniyorum!
Yıllardır hakkımdaki iftiralarını şahsıma zarar verebilmek için her platformda tekrarlayan fetöcü zihniyet, bu çabalarından sonuç alamayınca yine tam bir fetö taktiğiyle, sahte isimli dilekçelerle hakkımda il sağlık müdürlüğünü,Kaymakamlığa ve Valiliğe şikayet dilekçesi verilmiş ve bu konu ile ilgili atanan Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi tarafından yapılan soruşturmada hakkımdaki iddiaların tamamının gerçek dışı ve iftira olduğu bir kez daha tespit edilmiş ve karar tarafıma tebliğ edilmiştir. 

Her ne kadar sahte isimli ve imzalı olan ihbar dilekçelerinin işleme konmaması yönünde ilgili genel ve mevzuat sonderece sarih olmasına rağmen, 
ne yazıkki İzmir İl Sağlık Müdürlüğü disiplin birimi ve İl sağlık müdürü tam bir fetö yöntemi olan sahte isim ve imzalı dilkçeyi işleme koyarak İtibar cellatlığına kapı açmış ve hakkımdaki soruşturmayı başlatmıştır. 

Bu arada, bahse konu soruşturmanın açılmasından ve iddiaların hepsinin iftira olduğunun bir kez daha  tespit edilmesinden duyduğum memuniyeti de belirtmek isterim.  

Diğer yandan, burdan tekrar ifade etmek isterim ki, geçmişte fetönün uşaklığını yapanlar bugünün kriptoları kim veya kimler tarafından tarafından kurtarıldığı ve bu virüslerin  halen kamudaki görevlerine devam etmelerini sağlayan müfterilerin foyalarının ortaya çıkması için elimden ne geliyorsa fazlasını yapmaya dünden daha azimli şekilde devam edeceğimin bilinmesini isterim. 
Bu ve bunun gibi itibar cellatlığına soyunan kriptolara kapı açan bürokrasiden siyasete hepsine sesleniyorum,
Bedeli ne olursa olsun kararlığımızın devam edeceği bu tip  saldıraları yapanlar hakkında Türkiye Cumhuriyeti Adaleti önünde hesap vereceği bunlara kapı açanlar halkında da hertürlü maddi ve manevi tazminat davası açacağımızı bildiririm.

Kamuoyuna Saygılarımla;