Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan kanun uyarınca, hizmet kolunda görev yapan toplam kamu görevlisinin % 2’sinden fazlasını üye olarak kaydeden sendikaların üyelerine 3 ayda bir toplu sözleşme ikramiyesi ödenebilecek. Diğer sendikaların üyelerine ise sadece kesilen aidatları tutarında ücret ödenecek.

Mecliste yasalaşan kanun sonrası % 2 sendika barajının altında kalan sendikaların tamamının kapısına kilit vurulmasıyla karşı karşıya kalındı.

Öte yandan Türk Sağlık Sen Sinop Saraydüzü Temsilcisinin sağlık çalışanlarına yönelik sendika üyeliği karşılığında ödeneceği söylenen 500 liralık yardım dikkat çekti.

Türk Sağlık Sen’e üye olmaları halinde sağlık personellerinin banka hesaplarına sendika hesabından 500 TL’lik yardım teklifinde bulunan Türk Sağlık Sen Sinop Saraydüzü Temsilcisi mesajında şu ifadelere yer verdi:

Saraydüzü Entegre Sağlık merkezinde çalışan TBMM’de komisyondan geçerek yasalaşan %2 üyesi bulunmayan sendikali arkadaşlarıma buradan MÜJDE vermek istiyorum.

Sendikanın 3 ay kestiği ve 4. Ay devletin destek olarak verdiği 720 liranın 220 lirasını 2023 yıl| Ocak ayında alacaklardır.

TÜRK SAGLIK SENDIKASI olarak sağlık çalışanları bizim can dostumuzdur. Aynı çatı altında yasamaktayız. Dün olduğu gibi bugünde yarında beraberiz.26.Aralik-31.Aralik 2022 tarihleri arasında istifa ederek ayni çatı altında beraber olan tüm arkadaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek bizim SÖZ’ümüzdür.

15 Ocak 2023 tarihinde mağdur olan arkadaşlarımızın IBN’larina Türk Sağlık Sendikası Sinop Şubesi olarak 500 TL yatırılacaktır. Haydi Saraydüzü BIR olalım, iri olalım, Diri olalım